Računalništvo, telefonija
16.05.2016 21:14

Deli z drugimi:

Share

Skupina BMW podala roko podjetju Open Mind

Skupina BMW podala roko podjetju Open Mind
Skupina BMW podala roko podjetju Open Mind

Danes od večine že precej pozabljenega leta 2014, so v IT oddelku skupine BMW začeli z iskanjem povsem novega CAD/CAM sistema. Želeli so najti sistem, ki bo različna področja NC programja, v različnih oddelkih, pokril na najvišji mogoči ravni. Dve leti nazaj, so Bavarci k primerjalnim testom povabili šest proizvajalcev, med njimi tudi podjetje Open Mind in njihovo vrhunsko, modularno rešitev HyperMILL.

Vsi predstavljeni sistemi v ožjem izboru, so bili podvrženi izredno intenzivnim testom v več ravneh in kar štirih različnih kategorijah, tem testom pa je sledilo še tehnično ocenjevanje na podlagi predstavitve in praktičnih nalog programiranja. V zadnji fazi je moralo vseh šest sistemov zadovoljiti tudi ekonomske zahteve IT oddelka enega največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu.

Med vsemi je na praktično vseh ravneh ocenjevanja izstopala inovativna rešitev HyperMILL podjetja Open Mind, strokovnjaka na področju razvoja CAD/CAM sistemov. Gre za modularno CAM rešitev, ki združuje celovit koncept za 2D, 3D ter prav tako 5-osno rezkanje/struženje in strojno obdelovanje, kot na primer visoko zmogljivo rezanje (HSC in HPC) z enim vmesnikom. V sleherniku malenkost bolj razumljivem jeziku bi to pomenilo, da HyperMILL predstavlja rešitev za snovanje in izdelovanje najbolj dovršenih elementov z uporabo enotne programske opreme ter praktično najnižjimi stroški. Z odličnimi rezultati ocenjevanj, si je CAD/CAM sistem HyperMILL tlakoval pot do pilotnih testiranj. Končni uporabniki na vseh oddelkih, ki so skupini BMW GmBH zadolženi za testiranje materialov in orodja v proizvodnih obratih v Münchnu in Dingolfingu, so se že udeležili usposabljanj za rokovanje s sistemi podjetja Open Mind in jih že s pridom tudi izkoriščajo.

V avtomobilski industriji je glede na čedalje večji obseg proizvodnje, avtomatizacija brez dvoma izredno pomemben dejavnik. Ravno avtomatizacija predstavlja tudi najvišjo stopnjo popolnosti v CAD/CAM sistemih. Pri Open Mind so za namen optimizacije postopkov definirali praktično popoln postopek, s katerim je mogoče reproducirati najboljše prakse na katerokoli izmed geometrij. Vse to z enim pritiskom na gumb. “V smislu avtomatizacije lahko občutno zmanjšamo čas programiranja in prav tako ustvarimo NC programe, ki zagotavljajo popolno, zelo izboljšano kakovost strojnega obdelovanja”, rezultat slikovito opisuje Volker Nesenhoner, direktor podjetja Open Mind Technologies AG, nad rezultati pa se kakopak navdušujejo tudi strokovnjaki nemškega proizvajalca “premium” avtomobilov. Da so se v skupini BMW odločili pravilno dokazuje tudi dejstvo, da CAM/CAD rešitve podjetja Open Mind izpolnjujejo najvišje zahteve v avtomobilski industriji, industriji izdelave orodja in kalupov, proizvodnji strojev, zdravstveni industriji, posamični proizvodnji, energijski ter letalski in vesoljski industriji. Leto 2014 za nemškega strokovnjaka na področju razvoja CAD/CAM rešitev, več kot gotovo, nikdar ne bo pozabljeno.

Še več informacij je na voljo na spletni strani uradnega slovenskega zastopnika, podjetja 3Way.


Prijavi napako v članku