Računalništvo, telefonija
24.10.2019 11:58
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei z lastnim portalom za mobilne aplikacije presenetil celo Google

Portal Huawei AppGallery trenutno mesečno uporablja več kot 390 milijonov aktivnih uporabnikov v več kot 170 državah in regijah širom sveta.
Portal Huawei AppGallery trenutno mesečno uporablja več kot 390 milijonov aktivnih uporabnikov v več kot 170 državah in regijah širom sveta.

Podjetje Huawei naj bi po poročanju številnih svetovnih medijev lahko kmalu spet poslovalo z ameriškimi podjetji. Trumpova administracija je pripravljena izdati posebne licence, s katerimi bi nekaterim ameriškim podjetjem omogočila prodajo neobčutljive opreme kitajskemu telekomunikacijskemu velikanu. Ker pa to še ne pomeni, da je težav z ameriško administracijo konec, so pri podjetju Huawei najavili še izboljšan portal za mobilne aplikacije Huawei Mobile Services, ki predstavlja odlično alternativno Googlovi zbirki programov Google Mobile Servicesa (GMS).

Huawei Mobile Services (HSM) je dejansko zbirka mobilnih aplikacij in storitev, ki sestavljajo ekosistem in tako zagotavljajo pametnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo. HMS vključuje aplikacije in storitve, ki predstavljajo alternativo portalu Google Play (Huawei AppGallery), vključno z mobilnim spletnim brskalnikom, oblačnimi storitvami, predvajalniki večpredstavnostnih vsebin, bralniki elektronskih knjig, digitalnim asistentom in še mnogo več.

Portal Huawei AppGallery trenutno mesečno uporablja več kot 390 milijonov aktivnih uporabnikov v več kot 170 državah in regijah širom sveta. Število mobilnih aplikacij narašča, skupno pa na tej platformi dela več kot milijon registriranih programerjev. Da bi razvijalce spodbudili k objavljanju svojih aplikacij na platformi HMS, je podejtje Huawei s programom za razvijalce imenovanim “Shining Star” naložbo povečalo na preračunanih 900 milijonov evrov. Zato so mnogi prepričani, da je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo Huawei AppGallery lahko brez težav nadomestil Google Play.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več