Računalništvo, telefonija
Telefonija
Slušalke
Triki in nasveti
14.07.2022 14:10

Deli z drugimi:

Share

Huawei FreeBuds Lipstick recenzija: prijetne za uho, prijetne za oči

Naj vas ohišje ne zmede. Huawei se ni podal na trg kozmetičnih izdelkov, je pa iz njih črpal inspiracijo za zasnovo morda celo najlepših brezžičnih slušalk na trgu – Huawei FreeBuds Lipstick.

Huawei melje naprej. Čeprav so izgubili zaupanje Googla, so obdržali in povečali zaupanje uporabnikov, predvsem na račun kakovostnih naprav. Nedavno smo govorili o novem premijskem telefonu Huawei P50 Pro in zložljivem telefonu Huawei P50 Pocket, katerega smo tudi preizkusili in bili navdušeni, kako je Huawei izpopolnil zložljivi tečaj.

Izmed vseh znanih proizvajalcev se morda Huawei najbolj zaveda, da podjetje nikoli ne sme postati samozadovoljno z dosedanjimi uspehi. Razvoj mora biti stalen, saj uporabniki zahtevajo letne nadgradnje. Huawei je vsaj do sedaj uspel slediti zahtevam uporabnikom, tudi na področju nosljivih naprav. Pred kratkim smo preizkusili pametno uro Huawei Watch GT Runner – odlično uro za tekače, ki pa se lahko kadarkoli spremeni tudi v zelo stilističen dodatek. Navdušila nas je tudi elegantna Huawei Watch GT 3 Pro z dolgo življenjsko dobo in raznovrstnimi zdravstvenimi ter športnimi funkcijami.

Sedaj smo se preselili bolj severno in preizkusili na videz zelo zanimive brezžične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick. Ali so zaradi svoje unikatne zasnove namenjene izključno nežnejšemu spolu, ali se je Huawei preveč posvetil zunanjosti in premalo notranjosti, kako se obnese kot dnevni spremljevalec in med rekreacijo, boste izvedeli v nadaljevanju.

Huawei FreeBuds Lipstick cena Slovenija

  • Huawei FreeBuds Lipstick: okoli 230 €

Ker gre za posebno izdajo, je razumljivo na voljo le črna različica v obliki šminke.

Huawei FreeBuds Lipstick: dizajn in ergonomija

Zgodba se začne že pri sami embalaži, v kateri se skrivajo nove Huawei brezžične slušalke. Odločili so se za elegantno črno barvo s kovinskimi okrasnimi elementi, ki ujame občutek, da bi lahko šlo za bolj luksuzen kozmetični izdelek. Uporabniki poročajo tudi, da je škatla odišavljena. Čutiti naj bi bilo mogoče lahek cvetlični vonj. Sami nismo uspeli ujeti tega vonja, ker se je koronavirus poigral z našim občutkom za vonj. Gre za premišljen dodatek, ki čeprav ne vpliva na kakovost zvoka, vseeno pri uporabniku pusti odmeven pečat. Bravo, Huawei.

Medtem ko se bo prostor napolnil s cvetličnim vonjem, boste vi med tem časom v roke prijeli izredno nenavadno ohišje za brezžične slušalke. Ohišje je zagotovo motiv, po katerem si boste zapomnili slušalke. Inspiracijo so logično črpali iz klasične oblike šmink. Tudi vsi ostali detajli posnemajo videz šminke. Oblika bo pritegnila poglede na račun unikatnosti in ne zaradi kričečih elementov, katerih ni na spregled. Huawei je ujel dobro razmerje med eleganco in minimalizmom.

Kovinsko ohišje je sijoče črno brez zaščitne prevleke, zato so prstni odtisi njegov največji sovražnik. Edini okrasni element so pozlačeni vogali in Huawei logotip. Na spodnji strani je USB-C priključek za hitro polnjenje. Pokrov je pritrjen z močnimi magneti, ki zahtevajo nekaj sile pri odpiranju. To daje občutek varnosti, saj pod nobenim pogojem pokrov ne more odstopiti od ohišja. Pokrov lahko popolnoma odstranite, ponovno zapiranje pa je na začetku nekoliko nerodno, saj lahko slušalke zaprete le pod enim kotom (posledica nenavadne oblike). Neizogibno je, da se boste na začetku lovili pri zapiranju, sčasoma pa boste dobili občutek in v prvo zadeli pravi kot. Vseeno je to nevšečnost, ki je na prvem mestu ne bi smelo biti.

Pod pokrovom pa vas pričaka ikonična »šminkasta« rdeča barva, ki prevladuje na brezžičnih slušalkah Huawei FreeBuds Lipstick. Slušalki sta zasidrani na »rose gold« platformi, na kateri je edini dodatek LED indikator.

Slušalke se prijetno prilegajo ušesom, ne gre za »earbuds« obliko slušalk, kar bo razveselilo uporabnike, katerim je neprijetno, da se jim slušalke »zapičijo« globoko v uho. Manj veseli bodo uporabniki, ki bodo zaradi oblike slušalk pogrešali pasivno odpravljanje okoliškega hrupa. Slušalke so tudi lahke (4,1 gramov), tudi ostale dimenzije (41,4 x 16,8 x 18,55 mm) so dokaz, da ne gre za okorne slušalke. Med daljšim poslušanjem glasbe bodo slušalke ves čas udobne, občutka neprijetnosti, utrujenosti ali okornosti ne boste zaznali.

Slušalke lahko uporabljate med tekom, na fitnesu ali pri drugih aktivnostih, vendar ne gre za najbolj stabilne slušalke. Pri nekoliko bolj sunkovitih gibih se lahko zgodi, da bodo slušalke zapustile svoje mesto. Če boste preveč agresivni pri upravljanju slušalk z ročnimi kretnjami, lahko prav tako slušalka ostane v rokah namesto v ušesu. Nežnejši spol ni imel podobnih težav, ker se slušalke bolje prilegajo manjšim ušesom.

Bodite pripravljeni, da bosta močna rdeča barva in unikatno ohišje, poskrbela za marsikatere začudene in morda tudi ljubosumne poglede.

Zvok in upravljanje

Prva povezava je hitra in enostavna. Odprite ohišje, kar bo vklopilo povezovanje, na napravi vklopite Bluetooth in najdite ime slušalk.

Tako kot pri ostalih brezžičnih slušalkah je na voljo upravljanje z dotiki. Z dvema dotikoma stebla slušalk lahko odgovorite/končate klic, predvajate/zaustavite glasbo, izberete prejšnjo ali naslednjo skladbo ali pa omogočite glasovno pomoč (nastavite v aplikaciji). S premiki gor in dol po steblu nadzirate glasnost, z dolgim pritiskom pa vklopite ali izklopite odpravljanje hrupa. Upravljanje je bilo odzivno in enostavno, kot rečeno pa morate paziti, da vam pri tem ne uide slušalka iz ušes.

Z aplikacijo Huawei AI Life lahko spreminjate bližnjice na slušalkah. Če boste slučajno izgubili eno izmed slušalk, kar ni tako redek pojav, še posebej, če radi zaspite s slušalkami v ušesih, je v aplikaciji na izbiro funkcija »Find My Earphones«. Z vklopom bodite pozorni na visok ton, ki bo odmeval v slušalki. Za uspešno iskanje boste morali biti v istem prostoru kot izgubljena slušalka, zvok ni dovolj močan, da bi se slišal v sosednjem prostoru.

V aplikaciji AI Life lahko spreminjate še raven odpravljanja hrupa (Udobno in Splošno), nastavljate izenačevalnik (privzeto, ojačevalnik nizkih tonov in okrepitev visokih) in izboljšate kakovost glasu med pogovorom.

Zvok je dober, osebno smo uporabljali slušalke s poglobljenimi basi. Pri najvišji glasnosti lahko pride do manjše popačitve zvoka.

Oglaševana življenjska doba Huawei slušalk je 4 ure z izklopljenim odpravljanjem hrupa (ANC), z vklopljenim pa približno 2,5 ure. Skupna avtonomija z napolnjenim ohišjem je 14 (ANC vklopljen) ali 22 ur (izklopljen ANC). Med preizkušnjo smo se približali oglaševanim številkam. Gre za povprečno življenjsko dobo, katero prekaša najbližja konkurenca na tem področju. Povprečnost omili hitro polnjenje. V eni uri bo ohišje zopet napolnjeno in pripravljeno za uporabo.

Končno mnenje

Huawei FreeBuds Lipstick bodo na vašem radarju predvsem zaradi resnično unikatne zasnove. Brez težav lahko rečemo, da gre za eno bolj domiselnih oblik, zaradi katere bi slušalke uvrstili med najlepše slušalke na trgu.

Oblika in boljše prileganje manjšim ušesom sta tudi glavna razloga, zaradi katerih bi slušalke bolj priporočali nežnejšemu spolu, kar je bil tudi prvotni namen Huaweia. Moška populacija bo morala še malo počakati na svoje unikatne slušalke v obliki brk ali piva (držimo pesti, da Huawei usliši naše želje).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei P50 Pocket Huawei FreeBuds Lipstick


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več