Telefoni
29.01.2012 12:14
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC bo letos ponudil manj mobilnih telefonov

Si še niste zagotovili 3-tedenski BREZPLAČEN dostop? Kliknite tukaj in sodelujete še v nagradni igri za  HTC Sensation XL!
Si še niste zagotovili 3-tedenski BREZPLAČEN dostop? Kliknite tukaj in sodelujete še v nagradni igri za HTC Sensation XL!

Preteklo leto za podjetje HTC ni bilo prav uspešno, pa čeprav je v tem letu poslalo na trg zelo veliko število različnih modelov mobilnih telefonov. Za primer si lahko vzamemo zadnjo četrtino lanskega leta. HTC-jev dobiček v tem obdobju je bil v primerjavi z letom poprej manjši kar za četrtino. V podjetju so zato dodobra premislili, kako se bodo v letošnjem letu podali v boj za kupce. Po besedah prvega moža HTC-ja v Veliki Britaniji, Phila Robertsona, so prišli do zaključka, da bodo v letošnjem letu kupcem ponudili precej manj različnih modelov.

Robertson pravi, da so v letu 2010 ponudili preveč različnih mobilnikov, ki so prinesli le prezasičenost tržišča z modeli, ki se med seboj niso pretirano razlikovali. Od letošnjega precej manjšega števila HTC-jevih mobilnikov lahko pričakujemo, da se bodo po specifikacijah med seboj precej bolj razlikovali.

Da veliko število različnih modelov na tržišču ni pomemben faktor pri dobri prodaji posameznega proizvajalca, dokazuje podjetje Apple. Ta trenutno prodaja le tri mobilnike (iPhone 3GS, iPhone 4 ter iPhone 4S), a je njegova prodaja odlična. Ali se bo zmanjševanje ponudbe tudi za HTC izkazalo za zelo uspešno, pa bo seveda pokazal le čas.


Prijavi napako v članku