Računalništvo, telefonija
24.03.2013 05:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google bo združil vse sporočilne sisteme v storitev Babble

Ker številne Googlove storitve za neposredno sporočanje med uporabniki povzročajo zmedo, jih bo računalniški gigant kmalu združil pod eno streho. Nova platforma za neposredno sporočanje Google Babble naj bi luč sveta ugledala že konec maja, in sicer v okviru konference Google I/O.
Platforma Google Babble bo združevala vse najboljše funkcije Googlovih sistemov za neposredno sporočanje.
Platforma Google Babble bo združevala vse najboljše funkcije Googlovih sistemov za neposredno sporočanje.

Podjetje Google je za uporabnike svetovnega spleta doslej pripravilo številne nadvse uporabne sisteme za neposredno sporočanje, kot so na primer Google Talk (hiter in enostaven), Google+ (izjemno povezljiv) in Drive Chat (odličen za video konference). Ker pa so mnogi uporabniki zaradi številnih možnosti včasih v dvomih, katero storitev uporabiti, so se Googlovi programerji odločili, da vse platforme za neposredno sporočanje združijo pod eno streho. Tu bo dejansko šlo za storitev Babble, ki naj bi dokončno odpravila zmedo, ki je nastala okoli številnih sporočilnih sistemov podjetja Google.

Spletna platforma Google Babble bo grajena na osnovi vseh najboljših funkcij Googlovih sistemov za neposredno sporočanje in bo na voljo tako za mobilne naprave Android, iOS in BlackBerry kot tudi v okviru računalništva v oblaku. Novost naj bi programerji računalniškega giganta razvili povsem na novo, preko nje pa bo mogoče pošiljati slike, opravljati video konference in sočasno klepetati z večjim številom uporabnikov. Enotno platformo za neposredno sporočanje Babble naj bi Google javnosti razkril že maja v okviru konference Google I/O.


Prijavi napako v članku