Računalništvo, telefonija
13.09.2012 13:20

Deli z drugimi:

Share

Fronta oblačnih storitev Alcloud

Z novo naložbo v strežniško infrastrukturo so v podjetju Alcad vzpostavili temelje za zagotavljanje visoko razpoložljivih informacijskih storitev ključnim partnerjem in ponudbo oblačnih storitev Alcloud.
Fronta oblačnih storitev Alcloud
Fronta oblačnih storitev Alcloud

Tudi v Sloveniji povpraševanje po oblačnih storitvah naglo narašča, saj poenostavijo uvedbo, upravljanje in vzdrževanje poslovnih aplikacij ter pohitrijo prilagajanje IT-ja na trenutne poslovne razmere. Podjetje Alcad je na novi strateški naložbi v podatkovno središče, ki ga poganjajo vodilne tehnologije IBM System z, oblikovalo širok nabor oblačnih storitev pod blagovno znamko Alcloud. Te bodo obsegale Alcadove rešitve za poslovno poročanje, upravljanje s tveganji in mobilno poslovanje, informacijske rešitve drugih priznanih slovenskih proizvajalcev ter standardne infrastrukturne storitve, kot je najem strežniških in pomnilniških kapacitet.

Alcad že več kot 15 let zagotavlja vrhunske storitve razvoja naprednih poslovnih aplikacij, sistemske integracije, upravljanja informacijskih sistemov, izobraževanja ter uporabniške podpore. Njihovi partnerji so vodilna slovenska velika podjetja in poslovne skupine v proizvodnji, trgovini in finančnem sektorju ter nekatere pomembne javne ustanove. “Nova naložba je strateškega pomena za Alcad, saj nam omogoča nadaljnjo poslovno rast ter razvoj novih inovativnih poslovnih rešitev in storitev, ki jih potrebuje gospodarstvo,” je pojasnil je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad.

Podjetje je novo informacijsko infrastrukturo za svoje podatkovno središče zasnovalo na vodilnih strežniških tehnologijah IBM System z, ki so namenjene velikim poslovnim okoljem z najvišjimi stopnjami razpoložljivosti, velikimi procesnimi zahtevami ter visoko stopnjo odzivnosti na povečevanje zmogljivosti. Kot je še povedal Hmelak, je Alcad eden vodilnih IBM-ovih poslovnih partnerjev, tako na področju strežniške kot tudi aplikacijske infrastrukture, zato bo v novem podatkovnem središču omogočal tudi testiranje različnih IBM-ovih tehnologij ter z njimi povezanih informacijskih rešitev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku