Igre
03.07.2020 15:00
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fortnite po treh letih zapustil “zgodnji dostop”

Za sodelovalno kampanjo Save the World boste odšteli 19,99 €.
Za sodelovalno kampanjo Save the World boste odšteli 19,99 €.

Epicova večigralska senzacija je po treh letih končno izgubila oznako Early Access. Toda kaj točno to pomeni za battle royale uspešnico, ki je pred kratkim zakorakala v tretjo sezono drugega poglavja?

Fortnite je bil prvotno zamišljen kot sodelovalna izkušnja, ki naj bi združevala priljubljene elemente iger Left 4 Dead in Minecraft. Ta igralni način je postal znan pod imenom Save the World in je bil na voljo tistim, ki so plačali za “zgodnji dostop”. Epic Games je kasneje v ponudbo dodal še način Battle Royale, ki je kmalu zatem postal brezplačen in po hitrem postopku obnorel svet. Sčasoma naj bi tudi Save the World bil na voljo zastonj, a zdaj so se načrti spremenili. Kooperativna PvE kampanja je namreč na voljo za 19,99 evra, pri čemer si igralci z opravljanjem izzivov lahko povrnejo 1000 V-Bucks. V pripravi pa je že sezonski model, ki bo ločen od komponente Battle Royale, in utegne privabiti marsikoga, ki je že rahlo naveličan otoških bitk “do zadnjega”.

Medtem so igralci aktualne sezone že doživeli prvo znižanje morske gladine, dobili signalne pištole ter mobilne postaje za nadgradnjo orožja, s 4. julijem pa se je naboru likov pridružil še Captain America. Sedaj so vse oči uprte v nadaljnje nižanje gladine, saj naj bi se na otoku kmalu pojavile nove lokacije in težko pričakovani avtomobili.


Prijavi napako v članku