Računalništvo, telefonija
02.06.2020 08:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Forrester vključil ESET v poročilo Now Tech

ESET z novo rešitvijo za forenzično pregledovanje računalniških omrežij Enterprise Inspector potrjuje svoje vodilne kompetence v segmentu poslovnih varnostnih rešitev za izboljšanje odkrivanja, preiskovanje opozoril in oddaljeno odpravljanje škode v kompromitiranih sistemih.
Ekosistem ESETovih produktov in tehnologij lepo ponazarja, kako velik korak je podjetje naredilo od priljubljenega protivirusnega programa NOD32 do celovitih poslovnih varnostnih rešitev.
Ekosistem ESETovih produktov in tehnologij lepo ponazarja, kako velik korak je podjetje naredilo od priljubljenega protivirusnega programa NOD32 do celovitih poslovnih varnostnih rešitev.

Podjetje ESET spet potrjuje, zakaj se je razvilo v vodilnega EU-ponudnika programskih rešitev in storitev za zaščito pred kibernetskimi grožnjami. Raziskovalno podjetje Forrester Research je namreč njegove rešitve uvrstilo v poročilo Now Tech: Enterprise Detection and Response Q1 2020 report. Poročilo ponuja pregled ponudnikov tehnologij na tržišču poslovnih rešitev za odkrivanje in odziv (EDR – Enterprise Detection and Response), in vpogled v njihovo ponudbo za lažje razumevanje vseh zmožnosti, ki so na voljo uporabnikom. Namenjeno je strokovnjakom, odgovornim za varnost in tveganja, pri čemer jim podaja koristne informacije, ki so jim v pomoč pri ugotavljanju ustreznosti posameznega ponudnika rešitve EDR glede na velikost podjetja in zahtevane funkcionalnosti.

………………………………………………………………………………………………….

Do poročila lahko dostopate tukaj – Now Tech: Enterprise Detection and Response Q1 2020 report

………………………………………………………………………………………………….

Vsak od 29 ponudnikov, ki so vključeni v poročilo ima edinstven fokus glede dejavnosti uporabnikov, geografsko pokritje ter nabor temeljnih kompetenc, kar vodi do različnih vključitvenih modelov, ki ustrezajo različnih uporabniškim potrebam.

»Sposobnost hitrega odkrivanja in odziva na kibernetske grožnje je nujna za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja. Forresterjevo poročilo v teh zapletenih časih predstavlja uporabno orodje za vsa podjetja, ki želijo okrepiti svojo zaščito in postati odpornejša na varnostna tveganja. Še posebej za tista, ki razvijajo digitalno poslovanje,« je povedala Petra Veber, direktorica organizacije v podjetju Si Splet.

Ključna prednost rešitev EDR je zmožnost odkrivanja znakov, da se je nasprotnik izmaknil varnostnim mehanizmom in se skriva med plevelom v informacijski infrastrukturi. Forresterjevi raziskovalci so ESET vključili v poročilo kot EDR-rešitev s poslovno arhitekturo zaradi zasnove produkta ESET Enterprise Inspector, ki je namenjen hitremu – v manj kot eni sekundi – odkrivanju ter odzivu na anomalije pri obnašanju končnih točk računalniškega omrežja. Enterprise Inspector je del širšega nabora ESETovih varnostnih rešitev za zaščito pred ciljnimi napadi ter najnovejšimi naprednimi dolgotrajnimi grožnjami, pri čemer podjetjem ponuja forenzične vpoglede v delovanje njihovega računalniškega omrežja.

Več informacijo ESET Enterprise Inspector: https://www.eset.com/int/business/enterprise-inspector/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku