Računalništvo, telefonija
07.06.2016 09:06
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Robot, ki zlaga oblačila namesto vas

Robot FoldiMate bo opravljal zoprno delo zlaganja oblačil namesto nas.
Robot FoldiMate bo opravljal zoprno delo zlaganja oblačil namesto nas.

Pralni stroji in sušilni stroji so že dolgo v uporabi, sedaj pa je prišel čas še za robota, ki bo namesto nas zložil vsa oblačila, od majic pa vse do hlač. Inovativni robot, imenovan FoldiMate, je visok 91 centimetrov, da oblačila po zlaganju niso preveč zmečkana pa poskrbi vodna para. Celoten postopek je nadvse enostaven, saj zadošča, da oblačila postavimo na posebne plastične nastavke, za vse ostalo pa poskrbi robot FoldiMate.

Zlaganje oblačil poteka v notranjosti robota, naenkrat pa ta lahko zloži od 15 do 20 oblačil, pri čemer trenutno z njim še ni mogoče zlagati spodnjega perila, nogavic ali posteljnine. Obešanje oblačil traja do največ pet sekund na kos, postopek glajenja zmečkanin s pomočjo vodne pare traja do največ 30 sekund, medtem ko za zlaganje posamičnega kosa oblačila robot potrebuje do največ 10 sekund.


Proizvodnja robota FoldiMate se bo začela prihodnje leto, prvi kupci pa bodo novost lahko kupili v začetku leta 2018. Za nakup te novosti bo treba odšteti preračunano med 615 in 750 evri, kar pravzaprav niti ni veliko glede na njeno uporabnost.


Prijavi napako v članku