Spletni brskalniki
22.08.2011 15:17

Deli z drugimi:

Share

Firefox 7 bo še hitrejši

Firefox 7, bo zaradi tako imenovane tehnologije MemShrink, porabil tudi do 50% manj pomnilnika.
Firefox 7, bo zaradi tako imenovane tehnologije MemShrink, porabil tudi do 50% manj pomnilnika.

Pri Mozilli obljubljajo, da bo sedma različica spletnega lisjaka, zaradi tako imenovane MemShrink tehnologije, omogočala veliko hitrejše brskanje, saj bo poraba pomnilnika v primerjavi s šesto različico do 50% manjša. Projekt imenovan MemShrink, se je začel pred dvema mesecema, njegov glavni cilj pa je bil zmanjšati porabo pomnilnika in odpraviti tako imenovane „memory leaks“ hrošče, ki preprečujejo sproščanje pomnilnika, ob zaprtju zavihkov brskalnika. Postopoma lahko te »žuželke« poslabšajo delovanje brskalnika ali v skrajnih primerih, privedejo do zrušitve Firefoxa.

Nicholas Nethercote, Mozillin inženir, ki upravlja s projektom MemShrink je dejal, da Firefox 7 uporablja manj pomnilnika, najpogosteje od 20 do 30 odstotkov manj, včasih pa celo do 50 odstotkov manj od prejšnje različice. Polno verzijo Firefoxa 7, lahko pričakujemo 27 septembra. Mozilla je tako v zadnjem času nove različice izdala vsakih šest tednov. No, to bo zadnja posodobitev brskalnika v tako malem času, saj se bo Mozilla za izdajo naslednje verzije, raje oprijela prakse, ki je bila poznana že prej.

Pri Mozilli prav tako obljubljajo, da bo nova različica Firefoxa omogočala hitrejšo sinhronizacijo gesel in zaznamkov iz »arhiviranih« podatkov, kot tudi hitrejše rendiranje HTML 5 animacij v operacijskem sistemu Windows. Beta različico Firefoxa 7 je mogoče prenesti s spletne strani Mozilla. Uporabnikom, ki so uporabljali starejše beta različice, kot tistim z Firefoxom 6, ki je bil izdan pred nekaj dnevi, bo beta različica 7 ponujena kar samodejno.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku