Telefonija
21.11.2006 11:42
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

F-Secure Mobile Security

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure je predstavilo najnovejši varnostni paket za mobilne telefone – F-Secure Mobile Security. Poleg protivirusnega programa vsebuje novi paket F-Secure Mobile Security for S60 3rd edition tudi požarni zid, ki ščiti pred novimi grožnjami za mobilne telefone in onemogoča vdore. Podjetje F-Secure je trenutno edino, ki ponuja zaščito za naprave, ki jih poganja S60 tretje generacije ali Symbian OS v9.

Dodan požarni zid predstavlja pomemben korak k povečani varnosti pametnih mobilnih telefonov in multimedijskih naprav, ki omogočajo tudi Wi-Fi povezljivost. Požarni zid, ki ga vsebuje F-Secure Mobile Security, ima več prednastavljenih profilov in omogoča omejevanje tako vhodnega, kot tudi izhodnega prometa.

Kimmo Alkio, predsednik uprave podjetja F-Secure, je o produktu povedal: “Ponosni smo, da smo uspeli trgu tako hitro ponuditi zaščito za uporabnike mobilnih telefonov. Operacijski sistem Symbian sicer ponuja izboljšano varnost, vendar ne vsebuje zaščit za vdore preko javnih omrežij. Uvedba požarnega zidu je logičen korak naprej in je primerljiv z uvedbo požarnega zidu v rešitve F-Secure za namizne računalnike. Požarni zid je pomemben predvsem za uporabnike, ki se povezujejo na javna omrežja, naprimer na letališčih. Mnogi uporabniki se še vedno ne zavedajo, da so lahko napadeni tudi preko Wi-Fi povezave.”

30-dnevna preizkusna različica F-Secure Mobile Security je brezplačno na voljo. Obstoječi uporabniki programa F-Secure Mobile Anti-Virus lahko nadgradnjo snamejo brezplačno. Preizkusna različica programa je vsebovana tudi na mobilnikih podjetja Nokia od modela Nokia N80 Internet Edition dalje.


Prijavi napako v članku