Računalništvo, telefonija
01.12.2006 10:18
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Europe INNOVA Cluster Awards v Slovenijo

Evropska komisija je prvič podelila ugledno nagrado Europe INNOVA, s katero izpostavlja odličnost v vodenju podjetniških grozdov. V Sloveniji smo lahko ob tem še posebej ponosni, saj je že ob prvi podelitvi te nagrade med dvema nagrajencema eden prav iz Slovenije. Uradno priznanje za pomembne podjetniške in profesionalne dosežke pri vodenju grozdov sta prejela Dušan Busen, ACS – Slovenski avtomobilski grozd, in Herbert Ortner, grozd Oekoenergie iz Zgornje Avstrije.

Imena nagrajencev so objavili na slovesnosti, ki sta ji v okviru konference Europe INNOVA v španskem mestu Valencia predsedovala nekdanji finski premier Esko Aho in direktor inovacijske politike pri generalnem direktoratu Evropske komisije za podjetništvo in industrijo David White. Nagrajenca je v ostri konkurenci 24 uspešnih in podjetnih nominirancev izbrala neodvisna strokovna komisija, ki je soglašala o njunem izjemnem in odločilnem prispevku pri ustvarjanju uspešnih grozdov.

Esko%20Aho.jpg” border=0>

Ena od kategorij nagrade Europe INNOVA Cluster Awards je namenjena izjemno uspešnemu grozdnemu podjetniku, druga pa grozdnemu voditelju. Prvi običajno sodeluje pri razvoju grozda že od samega začetka in je gonilna sila njegovega razvoja, saj običajno prispeva k ustvarjalnosti in tekmovalnosti grozda. Grozdni voditelji v svoji vlogi običajno nastopijo pozneje, ko s svojim znanjem in izkušnjami s področja projektnega vodenja in izvajanja prispevajo hitrejši rasti grozda.

Evropska komisija je na istem dogodku nagradila tudi izjemne dosežke znotraj omrežij Europe INNOVA. Podelili so namreč štiri nagrade za omrežja leta, ki so šle v roke predstavnikov omrežij VASTLE in INVESat s področja vesoljskih raziskav in omrežij BELCAR in TCAS s področja avtomobilske industrije.


Prijavi napako v članku