Računalništvo, telefonija
30.09.2006 09:42

Deli z drugimi:

Share

EPEAT podelil visoke ocene računalnikom in monitorjem Lenovo


Pri Lenovu se nagrade kar vrstijo.

Vodilno tehnološko podjetje Lenovo je sporočilo, da so družine prenosnikov ThinkPad, namiznih računalnikov ThinkCentre in ThinkVision monitorjev prejele visoke ocene EPEAT. EPEAT je iniciativa, ki jo financira EPA (Environmental Protection Agency) s pomočjo katere lahko kupci primerjajo različne računalnike, glede na okolju prijazne lastnosti.

EPEAT iniciativa dokazuje, da Lenovo ne samo izpolnjuje standarde “zelenih” računalnikov ampak, da izpolnjuje tudi veliko bolj rigorozne zahteve po okolju prijaznih računalnikih. Ocenjenih je bilo 42 izdelkov Lenovo, kar kaže na širino ponudbe računalniške opreme, ki je prijazna do okolja.

ThinkPad prenosniki in ThinkCentre namizni računalniki so prejeli oceno “EPEAT Silver” ne le zaradi izpolnjenih zahtev po okolju prijaznem delovanju temveč tudi zaradi implementiranih dodatnih aktivnosti, ki presegajo osnovne zahteve.

Pogoji, katerim je Lenovo zadostil, da bi bolje varoval zdravje ljudi in okolja, vključujejo tudi proizvodnjo z zmanjšano vsebnostjo kadmija, svinca in živega srebra. Računalniki Lenovo so tudi zelo ekonomični pri porabi energije, kar zmanjšuje emisije toplogrednih plinov. Lenovo, poleg tega omogoča tudi varno recikliranje proizvodov.

EPEAT poudarja, da Lenovo izvaja korporativno okoljsko politiko, ki je skladna s standardom ISO 14001. Omenjeni standard postavlja smernice, ki so v pomoč podjetjem pri oblikovanju in izboljšanju njihove okoljske politike.

“Lenovo upošteva vse okoljske uredbe in predpise ter jih nenehno presega. Naša okoljska politika zahteva od nas, da se nenehno razvijamo, proizvajamo in prodajamo produkte, ki so varčni, ne škodijo okolju ter se jih lahko ponovno uporabi, reciklira ali varno uniči,” je dejal Deepak Advani, vodja marketinga Lenovo. “EPEAT orodje so razvili predstavniki držav in lokalnih oblasti, elektro industrija, proizvajalci, kupci in akademiki s področja okoljevarstva. Razumemo ga kot uporabno merilo za primerjanje stopnje obremenitve okolja s strani računalnikov.”

Lenovo vsakoletno pripravlja nove okoljske cilje za svoje tovarne in proizvode. Ti cilji se oblikujejo in izvajajo v povezavi z upravljanjem pomembnih vidikov okolja. Cilji Lenova za leto 2007 obsegajo reciklažo, porabo energije in porabo papirja za proizvodne enote. Na področju proizvodov, se Lenovo med drugim osredotoča na učinkovito izrabo energije; oblikovanje proizvodov, ki se lahko ponovno uporabijo ali reciklirajo; uporabo recikliranih ter okolju prijaznih materialov.

“Nagrajeni proizvodi Lenova potrjujejo predanost podjetja varovanju okolja,” je dejal Jeff Omelchuck, izvršni direktor EPEAT. “Kot standard, h kateremu podjetja prostovoljno pristopajo, je EPEAT močno orodje za kupce, saj predstavlja jasna pravila za proizvajalce, ki jih morajo upoštevati da dosežejo okoljske zahteve kupca.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več