Računalništvo, telefonija
03.03.2019 08:11
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Domače naloge študentu pisal kar robot

Študentu je domačo nalogo pisala kar robotska roka.
Študentu je domačo nalogo pisala kar robotska roka.

Eden od načinov za učenje kitajskega jezika je prepisovanje obsežnih besedil in večkrat napisati iste stavke, saj si na ta način lažje zapomnimo besede. Kitajsko pisavo namreč sestavljajo logogrami, kar pomeni, da vsaka pismenka opisuje neko besedo ali nek sestavni del pomena. Profesorji na Kitajskem to izkoriščajo tudi za kaznovanje učencev, in sicer s prepisovanjem celotnih poglavij knjig, kar je seveda dolgočasno in zamudno delo.

Eden od kitajskih študentov pa je iznašel način, kako besedilo prepisati tako, da mu pri tem ni treba “sodelovati”. Ta je namreč privarčevani denar vložil v nakup robotske roke, ki jo je najprej “naučil” njegovega načina pisanja. Nato je robotski roki predal “priročnik”, ta pa je namesto njega opravila celotno delo. Robot je nalogo opravil z odliko v rekordno hitrem času, učenec pa je zaključil precej prej, kot je bilo pričakovano. Njegova mati nad izumom ni bila preveč navdušena in ga je takoj po odkritju uničila.

O tem primeru se je na kitajskem družbenem omrežju Weibo razvnela velika razprava. Del uporabnikov je bil nad omenjenim izumom nadvse navdušen, del pa se je strinjal z odločitvijo matere, da robotsko roko uniči, saj je precej bolje, da učenec pristopi k tradicionalnem načinu učenja pisanja kitajskega jezika.


Prijavi napako v članku