Računalništvo, telefonija
22.06.2016 09:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Da se na poti v tujih večjih mestih ne izgubite

20 milijonov potnikov zamuja vlak ali avtobus zaradi mobitela – Kaj pa vi?
20 milijonov potnikov zamuja vlak ali avtobus zaradi mobitela – Kaj pa vi?

Bliža se čas poletnih dopustov in marsikdo bo kakšen dan ali več preživel v eni izmed večjih prestolnic po svetu. V primeru, da potujete samostojno se je zato dobro predhodno pripraviti. S tem bo potovanje po tujini lažje in brez stresa. Eno izmed orodij, ki vam bo pri tem v pomoč je aplikacija Transit. Na boljo brezplačno uporabnikom iOS in Android OS ponuja pomembne informacije kako v večjih mestih čim lažje prispeti od točke A do točke B.

Aplikacije kot so na primer Apple Maps, Google Maps in Here spadajo med navigacijske, ki so na telefonih še kako pomembne. Vendar pa je njihova slabost ta, da vam sicer pokažejo destinacijo in pot ne pa tudi načina kako do cilja priti. Ena izmed pogostih alternativ transporta je namreč javni prevoz, ki se od mesta do mesta razlikuje. Prva naloga je tako spoznati se z organiziranostjo javnega prevoza, stroški in linijami katere vas popeljejo do izbrane točke v mestu. Do sedaj je bila ta aktivnost nadležna in časovno zamudna. S pomočjo aplikacije Transit pa vam več ne bo potrebno razmišljati o ničemer.

Transit pokriva vse večje prestolnice v na zahodnem delu Evrope, ZDA in Aziji. S pomočjo GPS sprejemnika na pametnem telefonu določi vašo trenutno lokacijo in na podlagi vnesene destinacije tudi pot s pomočjo uporabe javnega prevoza. Pri tem vam posreduje več možnosti in sicer najcenejče, najhitrejše ali najbolj udobne. Odločitev je tako vaša. Pri tem vam posreduje vse potrebne informacije o prihodih in odhodih vlakov ali avtobusov ter linijah na katere se morate vkrcati. Ker se razvijalci zavedajo, da je prenos podatkov v tujini lahko cenovno neugoden so omogočili delovanje aplikacije tudi v primeru brez povezave. Paziti morate zgolj, da si svojo pot izberete preden se odpravite iz hotela oziroma zapustite brezžično omrežje. Za uporabnike pametnih ur je dobrodošla novica tudi, da je aplikacija prirejena za delovanje na urah. S tem odpade potreba po preverjanju informacij na pametnih telefonih saj je vse na voljo že zgolj ob dvigu zapestja.


Prijavi napako v članku