Računalništvo, telefonija
17.01.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

Coinbase z novo funkcionalnostjo

Priljubljena menjalnica kriptovalut je pred kratkim dobila novo funkcionalnost. Sedaj namreč lahko uporabniki svoja sredstva v trenutku prodaje prenesejo na svoj PayPal račun.
Coinbase ponuja instanten prenos sredstev na PayPal račun
Coinbase ponuja instanten prenos sredstev na PayPal račun

Tako se izognejo nekajdnevnemu čakanju, kot je to že navada pri navadnih dvigih preko bančnega nakazila. Čeprav Coinbase že ponuja plačila in dvige s svojo predplačniško kartico, ta na žalost ni na voljo v EU. Za zdaj tudi ni nikakršnih informacij, kdaj bo predplačniška kartica pri nas na voljo. Podjetje pa za svoje stranke v EU ponuja enostavno zamenjavo kriptovalut z darilne kartice s pomočjo partnerstva s podjetjem WeGift.

Pred kratkim so pa pri Coinbaseu ponudili tudi dodatno preverjanje svojih uporabnikov, in sicer so dodali preverjanje stalnega naslova. Tako lahko uporabniki kupujejo kriptovalute v neomejenih količinah, so poudarili pri podjetju. Zadošča pa že, da na spletni strani naložijo svoj izpisek kreditne kartice, s katerim bo podjetje preverilo in potrdilo vaš domač/stalni naslov.

Kot tudi prva kriptomenjalnica so za uporabnike dodali posebno varnostno funkcijo, in sicer zavarovanje sredstev. Kljub temu, da mnoge zavarovalnice po svetu ne želijo zavarovati kriptovalut, je Coinbase poudaril, da so vsa sredstva, ki jih ima uporabnik v svoji denarnici, tudi zavarovana.

Coinbase pa ima tako kot Xapo še dodatno varnostno funkcijo, in sicer kreiranje t.i. “trezorjev”. Uporabnik na spletni strani ustvari virtualni trezor za svojo priljubljeno kriptovaluto (BTC, ETH,…), nato pa vanj prenese svoja sredstva iz t.i. “vroče denarnice” v t.i. “hladno denarnico”. Dodatna varnost pri tem je, da ko želi uporabnik sredstva prenesti nazaj na “vročo denarnico”, mora dvig potrditi iz dveh različnih e-poštnih naslovov in tudi počakati 48 ur. Ob vsakem koraku je uporabnik o dvigu obveščen tudi preko SMS sporočila in lahko kadarkoli dvig tudi prekliče.


Prijavi napako v članku