Strojna oprema
08.12.2005 12:12

Deli z drugimi:

Share

Cisco CRS-1 in omrežja prihodnje generacije


Cisco CRS-1

Podjetje Cisco Systems je napovedalo nadaljnji razvoj nivoja omrežne konvergence za svojo arhitekturo IP omrežij prihodnje generacije (IP NGN). Cisco Systems namreč uvaja podporo za internetni protokol prek zgoščenega multipleksiranja digitalnih valov (IPoDWDM) s sistemom za usmerjanje za operaterje Cisco CRS-1. Rešitev pripomore k integraciji elementov, nadzora in upravljanja med IP nivojem in nivojem DWDM ter poveča prepustnost obstoječe infrastrukture DWDM z 10 Gb/s na 40 Gb/s za učinkovito upravljanje rasti prometa pri vpeljavi video in IPTV storitev.

“Skupna vizija integriranih vmesnikov 10 Gb/s in 40 Gb/s DWDM podjetij Comcast in Cisco Systems je bila eden izmed ključnih razlogov za našo izbiro CRS-1,” je povedal Vik Saxena, direktor IP arhitekture pri podjetju Comcast, ter dodal: “Ko prenašamo vse storitve na IP, vključno s širokopasovnim videom in videom na zahtevo, postanejo cenovna učinkovitost, nadgradljivost, zanesljivost in fleksibilnost storitve ključnega pomena. Z doseganjem teh potreb je Cisco CRS-1 idealna platforma, na kateri lahko vzpostavimo našo rast storitev.”

“Ročno omogočanje in naprave za povezovanje različnih omrežij lahko prinesejo zamike pri uvajanju storitev, so dragi, imajo tradicionalne omejitve vpeljave in so manj fleksibilni. S prenašanjem večine prometa jedrnih omrežij ponudnikov na IP podjetja Cisco Systems pomaga dobaviteljem združiti inteligenco IP z DWDM, obenem pa izboljšuje kapitalsko in operativno učinkovitost njihovih omrežij,” je povedala Eve Griliches, direktorica raziskav pri podjetju IDC.

Hitra rast video in IPTV aplikacij sili ponudnike k nadaljnjemu povečevanju omrežne pasovne širine, kar zahteva dodatne kapitalske in operativne stroške, ki so povezani z dobavo in upravljanjem različnih elementov pri jedru omrežja ponudnika storitev.

Pri upravljanju rasti prometa zaradi videa/IPTV ima strategija integracije IPoDWDM podjetja Cisco Systems tri ključne točke integracije: integracija elementov, integracija nadzora in integracija upravljanja. Integracija elementov zmanjša količino pretvarjanja med optičnimi in električnimi elementi v omrežju, kar zmanjša potrebo po dragih samostojnih pretvornikih in zapleteni stikalniški opremi. Nadgradnjo dela pri integraciji IP in DWDM predstavljata dva nova vmesnika za CRS-1 z integrirano zmogljivostjo pretvornika, ki omogoča CRS-1 ustvarjati povsem nastavljive barvne valovne dolžine, združljive z standardi ITU. Vmesnika na trg prinašata dve novosti:
– Vmesnik z enimi vrati in 40 Gb/s nastavljivim prenosom prek DWDM Packet-over-SONET (POS), ki je narejen za združljivost z obstoječimi 10 Gb/s DWDM sistemi. To je prvi nastavljiv vmesnik, ki omogoča štirikrat večji prenos brez potreb po nadgradnjah obstoječih infrastruktur DWDM.
– Vmesnik s štirimi vrati za 10 Gb/s Ethernet z nastavljivim DWDM PHY s SONET/SDH delovanjem, upravljanjem, vzdrževanjem in zagotavljanjem (OAM&P). Sedaj lahko ponudniki prvič dosežejo 10GE z OAM&P najvišjega razreda in polno združljivost z obstoječimi sistemi SONET/SDH OSS.

Oba vmesnika podpirata izboljšane integrirane napredne popravke napak (FEC), kar pomeni do petkratno povečanje v dosegu in 50 odstotkov zmanjšano porabo optike. Vmesnika sta polno združljiva z večstoritveno transportno platformo Cisco ONS 15454 MSTP in načrtovana za združljivost s katerokoli obstoječo nameščeno arhitekturo DWDM.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več