Računalništvo, telefonija
29.07.2020 11:24
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CES 2021 odpovedali zaradi pandemije koronavirusa

Pravijo, da kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu. Žal pregovor naslednje leto januarja ne bo veljal, vsaj za sejem CES (Consumer Electronics Show). "Odvijati bi se moral od 6. do 9. januarja 2021, a so ga zaradi pandemije koronavirusa odpovedali," so sporočili iz Združenja potrošniških tehnologij (angl. Consumer Technology Association).
CES 2021 odpovedali zaradi pandemije koronavirusa
CES 2021 odpovedali zaradi pandemije koronavirusa

To je še eden v nizu dogodkov na ameriških tleh, ki so ga v zadnjem času odpovedali zaradi vse večjega obsega pandemije novega koronavirusa. Organizatorji so napovedali, da bodo namesto sejma v fizični obliki, ki je, mimogrede, največji tehnološki sejem na svetu, v istem terminu predstavili njegovo digitalno obliko, podobno kot so se odločili organizatorji drugih sorodnih dogodkov po svetu od sredine marca 2020 naprej.

Še konec junija so organizatorji želeli speljati nekoliko okrjeno verzijo dogodka, nato pa so sporočili, da se bodo v Las Vegas vrnili leto kasneje, 2022, s še boljšo kombinacijo elementov fizičnega in digitalnega šova. Za ta korak so se odločili po tehtnem premisleku, saj so ocenili, da bi bilo kljub dejanski organizaciji obiskovalcev znatno manj.

“V luči globalne pandemije in naraščajoče zaskrbljenosti glede zdravja enostavno ni mogoče zagotoviti varen obisk desettisočev ljudi, ki januarja pridejo, se srečajo in sklepajo posle,” je dejal Gary Shapiro, izvršni direktor sejma.

Nad dogodkom so se v zadnjih letih navduševale zlasti organizacije iz Hollywooda ter podjetja s področja medijev in zabave. Program digitalne verzije sejma bodo organizatorji predstavili v prihodnjih tednih, je pa iz izjave razbrati, da bodo izkušnjo digitalnega obiskovalca personalizirali, vključevala naj bi, med drugim, pogovore s “tehnološkimi inovatorji”, novice in predstavitve izdelkov.

Letošnji CES, ki se je odvijal na kolosalnih 27 hektarih razstavnih površin, je privabil zavidljivih 170.000 obiskovalcev. Ti so pozornost usmerjali na več kot 4.400 podjetij in drugih udeležencev. “To je malce manj kot leto poprej, ko smo zabeležili 175.000 obiskovalcev in 4.500 razstavljavcev,” so še povedali organizatorji sejma.


Prijavi napako v članku