Poslovne rešitve
Varnost
30.05.2023 07:23

Deli z drugimi:

Share

Celovite in prilagodljive storitve podatkovnega centra prihodnosti

V dobi digitalne revolucije, ko se podjetja in organizacije soočajo s potrebo po učinkoviti in zanesljivi IT-infrastrukturi, je ključno razumeti različne vidike povezovanja in shranjevanja podatkov.
Vir: T-2
Vir: T-2

Izpostaviti moramo nekaj konceptov, ki so ali bodo v bližnji prihodnosti ključni za uspeh podjetij v sodobnem informacijskem svetu. To so storitve v oblaku, gostovanje kolokacije, virtualno zasebno omrežje (VPN) ter spletno gostovanje.

Storitve v oblaku T-2 Cloud predstavljajo napredno infrastrukturno platformo za masovno virtualizacijo, namenjeno velikim IT podjetjem, javni in državni upravi, lokalnim skupnostim ter zagonskim podjetjem. Potencialnim uporabnikom s svojim oblačnim okoljem na zahtevo nudijo optimalne, varne, zanesljive in avtomatizirane rešitve za realizacijo najbolj dinamičnih projektov. Storitve so stroškovno učinkovite, kar pripomore k večji razpoložljivosti virov.

Na tem področju je ponudba podjetja T-2 sestavljena iz različnih programskih rešitev družbe Red Hat, ki zagotavljajo visoko zmogljivo in zanesljivo okolje.

Najprej naj omenimo Red Hat® OpenStack® Platform, ki omogoča masovno virtualizacijo sistemskih virov. Ta platforma omogoča učinkovito izkoriščanje virov in prilagodljivo upravljanje virtualnih okolij. Red Hat Ceph® Storage je rešitev za odprto, masivno skladišče podatkov. Potem pa je tu še Red Hat OpenShift® – platforma, ki zagotavlja izvajanje mikrostoritvene arhitekture, s katero sta omogočena razvoj in upravljanje aplikacij v t.i. kontejnerskem okolju, vključno z različnimi moduli za večjo prilagodljivost.

Ob vsem naštetem je izrednega pomena hitra razširljivost virov ter upravljanje glede na potrebe strank. S tem, ko T-2 Cloud deluje v Sloveniji, zagotavlja nizke latence, hitre povezave ter podporo v slovenskem jeziku. Poleg tega nudi svetovanje in pomoč pri prenosu rešitev v T-2 Cloud okolje.

Možnosti uporabe T-2 Cloud

T-2 Cloud ponuja številne možnosti uporabe. Naročniki lahko svobodno razvijajo svoje storitve in aplikacije na način, ki je neodvisen od oblaka. Objavijo in uporabljajo jih lahko v svojih privatnih ali javnih oblakih, pri čemer za razvoj uporabljajo enaka orodja in vmesnike.

T-2 Cloud okolje, ki temelji na IaaS (Infrastructure-as-a-Service) in PaaS (Platform-as-a-Service), je posebej optimizirano za mikrostoritveno IT arhitekturo, ki uporablja kontejnerje. To omogoča razvoj aplikacij z intenzivno uporabo API komunikacij, tehnologijo umetne inteligence in strojnega učenja (AI in ML). Poleg tega je okolje v celoti pripravljeno za gradnjo rešitev s paradigmo robnega računalništva (Edge Computing).

Gostovanje kolokacije prinaša vrsto prednosti

Storitev gostovanja, ki jo ponuja podjetje T-2, strankam omogoča varno in zanesljivo namestitev njihove IKT opreme v naprednem podatkovnem centru glede na specifične zahteve naročnika. Poleg prilagodljivosti nudi T-2 tudi različne možnosti zakupa strežniških omar. Naročniki lahko izbirajo med zakupom polovice omare, cele ali več njih.

Ob tem morate vedeti, da lahko vedno računate na nemoteno delovanje brez izpadov, saj T-2 zagotavlja UPS napajanje, ki skrbi za zanesljivo oskrbo z električno energijo tudi v primeru izpada glavnega napajanja.

Varno in zanesljivo omrežje VPN

Za zagotavljanje varnega in zanesljivega notranjega omrežja ter omogočanje oddaljenega dostopa zaposlenim do elektronske pošte, pomembnih vsebin in informacij, pri T-2 priporočajo uporabo storitve navideznega zasebnega omrežja. Ta rešitev omogoča vzpostavitev varnih povezav med različnimi lokacijami vašega podjetja. Tako boste lahko nemoteno izvajali delovne naloge ne glede na to, ali ste prisotni v pisarni ali delate od doma.

Kaj pa spletno gostovanje?

Naj omenimo še možnost spletnega gostovanja. Vsekakor je za zagotovitev stalne dosegljivosti vaše spletne strani pomembno, da izberete zanesljivo in varno gostovanje. Pri T-2 imajo poslovni uporabniki možnost izbire med lastnim spletnim strežnikom ali gostovanjem na spletnem strežniku T-2, kjer prejmete brezplačno 1 GB spletnega prostora (možnost dodatnega zakupa prostora).

Več rešitev podjetja T-2 lahko najdete na spletni strani www.t-2.net (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
T-2 podatkovni centri kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem T-2 d.o.o
Za več informacij so vam na voljo pri T-2 d.o.o
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem T-2 d.o.o? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več