Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
01.12.2022 12:06

Deli z drugimi:

Share

Brezhibne in pametne povezave z EMUI 13

Ker smo soočeni s potrebo po sočasni uporabi več naprav, si prizadevamo poenostaviti osebni ekosistem. Ob iskanju načinov za povečanje učinkovitosti dela, pa smo pogosto soočeni s potrebo po prenašanju datotek. Pri tem nam ne pomaga, da je povezovanje med različnimi napravami lahko izredno zapleteno in največkrat tudi zamudno.

Da bi poenostavili povezovanje med napravami, je Huawei skupaj z vodilnim pametnim telefonom Huawei Mate 50 Pro predstavil še operacijski sistem EMUI 13. Ta med drugim nudi izredne funkcije povezovanja, kot so »SuperDevice Drag to Connect«, SuperHub in druge, s katerimi izboljšuje izkušnjo povezovanja ter zagotavlja celovite možnosti povečanja produktivnosti.

Povlecite za povezavo, tako preprosto je s SuperDevice Drag to Connect

Nadležno zna biti vedno znova ponavljati iste dolgočasne korake, kadarkoli želimo povezati naprave med seboj. Zaradi hitrega življenjskega tempa iščemo hitrejše in predvsem lažje načine, kot je inovativna funkcija »povleci za povezavo« operacijskega sistema EMUI 13.

V nadzorni plošči pametnega telefona so pod razdelkom »Super naprava« kot ikone okoli ikone telefona prikazane vse naprave, ki so na voljo za povezavo. Med njimi boste našli tablične in prenosne računalnike, slušalke, pametne zaslone, zvočnike in drugo. Pomembnejše pa je, da je povezovanje med njimi izredno preprosto. Dovolj je, da ikono izbrane povlecite na ikono telefona in povezava med njima bo vzpostavljena.

S tem preprostim vmesnikom so možne povezave vidne, oprijemljive in bolj intuitivne kot klikanje po običajnem besedilnem opisu na seznamu naprav v neposredni bližini. Poudarek pa je predvsem na izredno hitrem povezovanju in možnosti, da se takoj posvetite delu, zaradi katerega ste želeli naprave povezati.

Zadovoljite vse potrebe po prenosu s funkcijo SuperHub

Sodobne delovne razmere pogosto zahtevajo prenose datotek med napravami in aplikacijami. Zaradi tega moramo pogosto preklapljati med primernimi za prenos vsebin različnih zvrsti oziroma se celo soočiti z nezmožnostjo prenosa zelo velikih datotek.

Inovativne možnosti prenosa nudi funkcija SuperHub. Po daljšem pridržanju dotika na besedilu, fotografiji, video posnetku ali datoteki se na zaslonu odpre plavajoče okno, v katero povlečemo izbrano vsebino in jo s tem shranimo v začasno datoteko. Nakar odpremo drugo aplikacijo, kot je na primer klient elektronske pošte ali sporočilni sistem, da bi jo vanjo prekopirali. Na podoben način je omogočen sočasni prenos več datotek na drugi pametni telefon oziroma prenosni računalnik ali tablični računalnik Huawei.

S centraliziranim sistemom prenosa datotek ni treba brskati po različnih aplikacijah ali iskati med sporočili elektronske pošte, da bi našli iskano datoteko. S tem je močno poenostavljen delovni proces doma ali v pisarni.

Razširite pogled preko sodelovanja na več zaslonih

Vse pogosteje en sam zaslon ni dovolj. Ustvarjalci vsebin, informatiki, in še veliko drugih poslovnih uporabnikov se zanaša za veliko zaslonko površino in sočasno delo z več programi ter dokumenti. Ker je potreba po vsaj še enem zaslonu vse bolj izrazita, boste navdušeni nad funkcijo sodelovanja na več zaslonih (Multi-Screen Collaboration) operacijskega sistema EMUI 13.

Novost je, da funkcija sodelovanja na več zaslonih po novem podpira še delo v več oknih aplikacij Huawei Notepad in klienta elektronske pošte (Mail). V primeru, da uporabljate funkcijo super naprave, to pomeni, da lahko funkcijo deljenega zaslona pametnega telefona izkoristite na večjem zaslonu prenosnega računalnika. S čimer je zagotovljena poglobljena izkušnja dela.

Snemanje v načinu več kamer (Multi-Cam)

Digitalni in ustvarjalci filmov nenehno premikajo meje možnega z novimi načini in tehnikami ustvarjanja mojstrovin. Čeprav so postale kamere pametnih telefonov nadvse zmogljive in kakovostne, uporaba samo te naprav lahko omejujejo ustvarjalnost. Dodajanje še kakšnega vidnega kota lahko izboljša izkušnjo snemanja, zato EMUI 13 uvaja možnost sočasne uporabe kamer.

Nova različica operacijskega sistema omogoča nemoteno preklapljanje med sprednjo in zadnjo kamero pametnega telefona, kar video posnetku doda drugačne perspektive. Korak naprej prestavlja možnost »dodajanja« primerni še kamero na bližnjih napravah. Kot je na primer še en pametni telefon Huawei Mate 50 Pro, kar snemalne možnosti dvigne na popolnoma novo raven.

S preprostimi, a hkrati revolucionarnimi funkcijami operacijski sistem EMUI 13 nudi neskončne možnosti, ki bodo zadostile potrebam še tako zahtevnih.

Bistvene zvočne povezave

Za brezžične slušalke lahko zlahka rečemo, da so najpogostejši dodatek, ki ga povezujemo s pametnim telefonom ali drugo napravo. Pri tem ostaja edinstveni premier, ko želita glasbo hkrati poslušati dve osebi. Kako to največkrat rešujemo? Da ima vsaka v ušesu po en čepek slušalk. EMUI 13 pa nudi možnost sočasne povezave več kot le enih slušalk.

Dovolj je, da se dotaknete funkcije deljenja zvoka (Share Audio) v nazorni plošči za upravljanje z zvokom, in omogočite povezavo drugega para čepkov slušal Huawei FreeBuds Pro 2. S tem so dnevi ne najbolj udobnega deljenja čepkov za deljenje zvočne izkušnje dokončno minili.

Razpoložljivost

Huawei Mate 50 Pro je v Sloveniji že na voljo, in sicer v črni in srebrni barvi z ohišjem iz utrjenega stekla po priporočeni ceni 1299 evrov.

Poleg telefona Mate 50 Pro sta novost v Huaweievi ponudbi tudi telefona srednjega razreda Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro. Oba se ponašata z impresivno ultra širokokotno sprednjo kamero s kar 60-milijonskim slikovnim tipalom, ki lahko zajema posnetke v ločljivosti 4K. Huawei nova 10 Pro ima poleg te še 8-milijonsko portretno kamero za kristalno čiste posnetke od blizu, ki kot prva v industriji podpira 2-kratno optično in do 5-kratno digitalno povečavo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več