Računalništvo, telefonija
01.06.2019 11:58

Deli z drugimi:

Share

Bomo za Netflix kmalu plačevali več?

Če se bo novi Netflix, namenjen izključno mobilnim napravam, obnesel v praksi, bo ta sprva na voljo v državah v razvoju.
Če se bo novi Netflix, namenjen izključno mobilnim napravam, obnesel v praksi, bo ta sprva na voljo v državah v razvoju.

Ker namerava podjetje Netflix v produkcijo lastnih filmskih posnetkov letos vložiti nekoliko več denarja, je posledično sledila podražitev naročniških paketov. Podražitev so bili najprej deležni Američani, pred kratkim pa so dražje naročniške pakete dobili tudi Britanci, in sicer kar za petino. Za osnovni paket Netflix BASIC je sedaj treba odšteti okoli preračunanih 6,80 evrov, za nekoliko naprednejšega Netflix STANDARD preračunanih 10,20 evrov, za najdražjega Netflix PREMIUM pa morajo britanski uporabniki po novem odšteti okoli 13,60 evrov.

Mnogi poznavalci so prepričani, da bo podražitev mesečne naročnine za Netflix kmalu doletela tudi nas in druge države članice evropske unije. Za vstopno naročnino, ki je namenjena zgolj uporabi na enem zaslonu z nižjo ločljivostjo in možnostjo prenosa video posnetkov na en telefon ali tablico, bo po novem namesto slabih osem evrov treba po vsej verjetnosti odšteti slabih devet evrov (8,99 evrov). Za naprednejši Netflix STANDARD, ki ponuja vsebine v visoki ločljivosti na dveh zaslonih sočasno, bo mesečno treba odšteti slabih 13 evrov (12,99 evrov) oziroma dva evra več kot sedaj. Možnost Premium z ločljivostjo Ultra HD, možnostjo predvajanja na štirih zaslonih naenkrat ter prenosom na do štiri mobilne naprave, pa nas bo mesečno olajšala za 15,99 evrov.

Čeprav gre tu za opazno podražitev naročniških paketov, bo Netflix za še vedno nizko mesečno naročnino uporabnikom nudil kopico filmov in nadaljevank. Pri nas imamo v zbirki dobrih 3800 filmov in serij, kar je primerljivo z nekaj drugimi evropskimi državami, primerljiva pa je seveda tudi višina naročnine.


Prijavi napako v članku