Telefoni
21.06.2013 06:14
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Samsung Android zamenjal za Tizen?

Podjetje Samsung naj bi že konec jeseni ponudilo v prodajo prvo družino pametnih mobilnih telefonov, ki bodo temeljili na osnovi mobilnega operacijskega sistema Tizen. Če bo povpraševanje po novincih dovolj visoko, bi ta lahko na mobilnikih južnokorejskega giganta celo nadomestil Androida.
Operacijski sistem Tizen ima vse možnosti, da v prihodnosti na mobinikih Samsung nadomesti priljubljeni Android.
Operacijski sistem Tizen ima vse možnosti, da v prihodnosti na mobinikih Samsung nadomesti priljubljeni Android.

Na svetovnem spletu so se pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung že konec jeseni ponudilo v prodajo prvo družino pametnih mobilnih telefonov, ki bodo temeljili na osnovi mobilnega operacijskega sistema Tizen. Odprtokodni operacijski sistem južnokorejskega giganta je dejansko nastal kot »alternativa« Androidu, saj je Google že večkrat nakazal, da se bo v bližnji prihodnosti bolj kot ne posvečal le izdelkom podjetja Motorola. Vsaj glede na prve video posnetke novosti pa so mnogi prepričani, da ima operacijski sistem Tizen vse možnosti, da v nekaj letih uspe.

Podjetje Samsung naj bi z mobilnim operacijskim sistemom Tizen najprej opremilo mobilnik srednjega cenovnega razreda, ki naj bi bil po strojni plati primerljiv z legendarnim mobilnikom Galaxy S2. Ta bo namreč opremljen z 2-jedrnim procesorjem in zmogljivo grafično sredico Mali-400. Pozneje se mu bo pridružil še pametni mobilni telefon z zmogljivejšim procesorjem Exynos 4412, ki ga sicer najdemo tudi v mobilniku Samsung Galaxy S3.

Če bo povpraševanje po novincih z mobilnim operacijskim sistemom Tizen dovolj visoko, bi lahko podjetje Samsung še pred koncem leta ponudilo v prodajo mobilnik višjega cenovnega razreda. Ta bo za preračunavanje podatkov seveda uporabljal 8-jedrni procesor Exynos 5 Octa.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku