Prenosni računalniki
29.09.2011 11:24
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus naznanil prvega ultrabooka

Napredna tehnologija ultrabooka Asus UX21 bo ujeta v elegantnem aluminijastem ohišju!
Napredna tehnologija ultrabooka Asus UX21 bo ujeta v elegantnem aluminijastem ohišju!

Prisegate na kompaktne, lahke in zmogljive prenosne računalnike? Če je temu tako, kar pričnite varčevati za prvi ultrabook, ki ga bo podjetje Asus ponudilo v prodajo 11 oktobra. Tu bo šlo za prenosni računalnik UX21, ki bo imel funkcionalnosti tablice in se bo lahko brez težav postavil po robu celo prenosnežu MacBook Air. Ta se bo z Applovim malčkom lahko kosal na vseh področjih, vključno z obliko, baterijo in takojšnjo pripravljenostjo na delo.

Ultrabook Asus UX21 se bo zagotovo prikupil marsikateremu računalničarju. Ta bo namreč za okoli dva centimetra tanjši in za kilogram lažji od trenutno najmanjših žepnih računalnikov. Kljub temu bo kos najzahtevnejšim nalogam. Asus ga bo namreč opremil z Intelovimi procesorji Sandy Bridge. Ti se lahko pobahajo z naprednim 32-nanometrskim proizvodnim postopkom, vgrajeno zmogljivo grafično kartico in ekstremno varčnostjo z električno energijo.

Tržno zanimivi ultrabook Asus UX21 bo za prikazovanje slik imel na voljo 11,6-palčni oziroma 29,5-centimetrski zaslon ločljivosti 1366 x 768 točk. Za shranjevanje podatkov bo na voljo pogon Solid State s 64 oziroma 128 gigabajti prostora. Na njem bo nameščen operacijski sistem Windows 7. Povezovanje bo zagotovljeno s tehnologijami USB 3.0 in 2.0 ter Mini HDMI. Standardna baterija bo zadoščala za okoli sedem ur avtonomije. Kam bo Asus novinca cenovno umestil, žal ni znano. Kljub temu naj zahtevana vsota onkraj luže ne bi presegla preračunanih 740 evrov. Pri nas se bo cena gibala okoli evrskega tisočaka.

Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Prijavi napako v članku