Računalništvo, telefonija
26.11.2013 15:21

Deli z drugimi:

Share

Morda je to stikalo, ki ste ga čakali!

ZyXEL je z novo serijo stikal GS1900 zapolnil mesto med gigabitnimi neupravljanimi in dražjimi profesionalnimi stikali. Stikala GS1900-8, GS1900-8HP, GS1900-16 in GS1900-24E vključujejo najpomembnejše funkcije za upravljanje omrežij, so varčna, delujejo neslišno in podpirajo IPv6.
Morda je to stikalo, ki ste ga čakali!
Morda je to stikalo, ki ste ga čakali!

Različna stikala za različne potrebe

V seriji ZyXEL GS1900 so upravljana 8, 16 in 24-vratna stikala, ki so namizna, s priloženim priborom je enostavna tudi namestitev na steno. V seriji je tudi PoE stikalo ZyXEL GS1900-8HP, s katerim uporabniki brez dodatnih napajalnih kablov v mrežo dodate kamere, dostopne točke in IP telefone. Stikala puščajo na široko odprte možnosti za širitev PC omrežja.

Pametno PoE stikalo

8 x PoE povezav z do 30W moči na vrata lahko napaja Wi-Fi dostopne točke, nadzorne kamere ali IP telefone. Pametno stikalo lahko deluje v načinu klasifikacije ali porabe, v katerem stikalo samodejno rezervira zahtevano energijo za prioritetna vrata oz. priključene naprave. S tem je uporabnikom omogočena optimizacija uporabe stikala oz. porabe energije. Stikalo podpira standard IEEE 802.3at na vseh osmih vratih, s čimer je zagotovljena moč napajanja max 30W na vrata, skupaj 70W, za energijsko bolj potrošne naprave.

Štirje koraki čarovnika za namestitev

V izogib kompleksni namestitvi je ZyXEL za hitro konfiguracijo omrežja poskrbel s štirimi ločenimi koraki čarovnika za namestitev: začetek, VLAN, Quality of Service in Link Aggregation. Tako se upravljanja s stikalom lahko loti tudi netehnično osebje.

Enostavnost upravljanja za omrežje brez napak

Za stabilno in varno omrežje skrbi: loop protection, ki preprečuje nastnek mrežne zanke, dual images, ki zagotavlja varnostno kopijo vgrajene programske opreme, v kolikor se le-ta izgubi, storm control za večjo učinkovitost omrežja, uporabniku prijazen in hiter on/off DoS, ki ga je možno vzpostaviti/prekiniti le z enim klikom, in SSL povezave, ki preko močne enkripcije skrbijo za zaščiteno upravljanje s stikalom. Serija stikal GS1900 zagotavlja mehanizme za odkrivanje napak v omrežju in integrirano mrežno varnost za zmanjšanje tveganja ter hitrejši prenos podatkov.

Varčevanje z energijo IEEE 802.3az

Ekološka naravnanost in energijska varčnost naprav ZyXEL se kaže v zelenih značilnostih stikal serije ZyXEL GS1900. Traffic detection zmanjša porabo energije, ko ni pretoka podatkov, inactive link detection zmanjša porabo energije ob manjšem številu aktivnih povezav in uporabnikov v mreži, še ena karakteristika je cable length detection, ki samodejno zmanjša porabo energije čim krajši je kabel, s katerim je naprava povezana v mrežo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATACOM INŽENIRING d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATACOM INŽENIRING d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Datacom, d.o.o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATACOM INŽENIRING d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več