Računalništvo, telefonija
13.09.2012 13:20

Deli z drugimi:

Share

Fronta oblačnih storitev Alcloud

Z novo naložbo v strežniško infrastrukturo so v podjetju Alcad vzpostavili temelje za zagotavljanje visoko razpoložljivih informacijskih storitev ključnim partnerjem in ponudbo oblačnih storitev Alcloud.
Fronta oblačnih storitev Alcloud
Fronta oblačnih storitev Alcloud

Tudi v Sloveniji povpraševanje po oblačnih storitvah naglo narašča, saj poenostavijo uvedbo, upravljanje in vzdrževanje poslovnih aplikacij ter pohitrijo prilagajanje IT-ja na trenutne poslovne razmere. Podjetje Alcad je na novi strateški naložbi v podatkovno središče, ki ga poganjajo vodilne tehnologije IBM System z, oblikovalo širok nabor oblačnih storitev pod blagovno znamko Alcloud. Te bodo obsegale Alcadove rešitve za poslovno poročanje, upravljanje s tveganji in mobilno poslovanje, informacijske rešitve drugih priznanih slovenskih proizvajalcev ter standardne infrastrukturne storitve, kot je najem strežniških in pomnilniških kapacitet.

Alcad že več kot 15 let zagotavlja vrhunske storitve razvoja naprednih poslovnih aplikacij, sistemske integracije, upravljanja informacijskih sistemov, izobraževanja ter uporabniške podpore. Njihovi partnerji so vodilna slovenska velika podjetja in poslovne skupine v proizvodnji, trgovini in finančnem sektorju ter nekatere pomembne javne ustanove. “Nova naložba je strateškega pomena za Alcad, saj nam omogoča nadaljnjo poslovno rast ter razvoj novih inovativnih poslovnih rešitev in storitev, ki jih potrebuje gospodarstvo,” je pojasnil je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad.

Podjetje je novo informacijsko infrastrukturo za svoje podatkovno središče zasnovalo na vodilnih strežniških tehnologijah IBM System z, ki so namenjene velikim poslovnim okoljem z najvišjimi stopnjami razpoložljivosti, velikimi procesnimi zahtevami ter visoko stopnjo odzivnosti na povečevanje zmogljivosti. Kot je še povedal Hmelak, je Alcad eden vodilnih IBM-ovih poslovnih partnerjev, tako na področju strežniške kot tudi aplikacijske infrastrukture, zato bo v novem podatkovnem središču omogočal tudi testiranje različnih IBM-ovih tehnologij ter z njimi povezanih informacijskih rešitev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več