Računalništvo, telefonija
22.02.2012 20:43

Deli z drugimi:

Share

Slovenska informatika v Srbijo

Udeleženci srečanja Slovenskega poslovnega kluba v Beogradu so presenečeni nad koristmi sodobnega elektronskega poslovanja. Slovenska podjetja pa so s SAOP-om na srbskem tržišču pridobila strateškega partnerja za celovito informacijsko podporo pri poslovanju.
Od leve proti desni: Sonja Šinigoj, Franci But, Sandi Boršo
Od leve proti desni: Sonja Šinigoj, Franci But, Sandi Boršo

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javno upravo, je na 93. srečanju Slovenskega poslovnega kluba v Beogradu predstavil svoje inovacije in pristope k izboljšanju poslovanja z uporabo sodobnih poslovnih informacijskih rešitev.

Srečanja so se udeležili predstavniki slovenskih podjetij v Republiki Srbiji, med njimi tudi slovenski veleposlanik v Republiki Srbiji, mag. Franc But. Spoznali so koristi sodobnega elektronskega poslovanja, ki jih podjetjem prinašata ERP informacijski sistem iCenter in spletni računovodski program miniMAX, ter ovire in trende pri uporabi poslovnih informacijskih sistemov v Srbiji.

“V SAOP-u smo zelo zadovoljni, da so nas v svoje vrste sprejeli najbolj uspešni slovenski poslovneži v Srbiji. Zahvaliti se moram tudi veleposlaniku, mag. Francu Butu, s katerim smo si izmenjali izkušnje glede izvajanja poslovnih aktivnosti na srbskem tržišču,” je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Srbi so presenečeni

Podjetje SAOP, ki je z obema poslovnima programoma – iCentrom za velika in srednja podjetja ter miniMAXom za majhna podjetja – na srbsko tržišče vstopilo septembra 2011, je s svojimi dosedanjimi uspehi v Sloveniji in regiji, storitvenim poslovnim modelom ter obvladovanjem srbskega IT-tržišča udeležence prijetno presenetilo.

“Podjetja v Srbiji se srečujejo s številnimi ovirami glede uporabe poslovnih informacijskih sistemov; predvsem s slabim poznavanjem njihovih koristi in prednosti, tako s strani najvišjega vodstva kot tudi končnih uporabnikov, neurejenostjo in nestabilnostjo poslovnega okolja in pa s kroničnim pomanjkanjem sredstev za investicije,” je ob predstavitvi SAOP-ovih rešitev poudaril Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP.

SAOP je na srbskem tržišču že vzpostavil celovit poslovni ekosistem, ki združuje hčerinsko podjetje in partnersko mrežo. Ta poleg trženja in prodaje skrbi tudi za prenovo poslovnih procesov, implementacijo rešitev ter za izobraževanje in podporo uporabnikom.

Podjetje je v manj kot pol leta intenzivne prisotnosti na srbskem tržišču že pridobilo prve uporabnike miniMAX-a in iCentra, pri čemer so spletni računovodski program miniMAX kot učno sredstvo za izobraževanje v e-računovodstvu pričeli uporabljati v novosadski gospodarski zbornici ter v nekaterih drugih učnih podjetjih s področja računovodstva in poslovodstva.

Kot je še poudaril Sandi Boršo, so SAOP-ove rešitve za srbska podjetja izredno privlačne, saj so po eni strani prilagojene njihovim proračunom, po drugi strani pa ustvarjajo znatne časovne prihranke, doprinesejo k nominalnemu znižanju stroškov poslovanja ter prek ažurnih podatkov in kakovostnih informacij izboljšajo odločanje na strateški in operativni ravni, pomagajo pa jim tudi pri uvajanju evropskih standardov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več