Računalništvo, telefonija
30.10.2010 18:44

Deli z drugimi:

Share

Slovensko partnerstvo za »oblačne« prikazovalnike

Upravljanje z LCD prikazovalniki je postalo še lažje!
Upravljanje z LCD prikazovalniki je postalo še lažje!

Slovensko podjetje Digital design, sicer znano po svoji inovativni ponudbi digitalnih LCD prikazovalnikov, je pred kratkim postal partner priznanega podjetja Dynamax, ki se ukvarja s programsko opremo za digitalno prikazovanje (digital signage).

Pred kratkim so predstavili svojo novo rešitev imenovano digitalsignage.net, ki uporabnikom omogoča, da zaslone oziroma prikazovanje na njih upravljajo kar preko spletnega portala – ne glede na to kje so zasloni ali oni sami locirani. Gre torej za SAAS rešitev (software as service), ki omogoča podobne funkcionalnosti, kot jih ima običajna programska oprema za prikazovanje, podprto pa je prikazovanje standardnih formatov vsebin, kot so slike, flash animacije, video, spletne strani, RSS, Powerpoint in še bi lahko naštevali.

Največja prednost omenjene SaaS programske opreme je v tem, da ni potrebno imeti lastne infrastrukture strežnikov, vzdrževanja, varnostnih tunelov, itd. Ker se programska oprema plača kot storitev (najem) je vzdrževanje in gostovanje vključeno v ceno. Za delovanje sistema je potreben le internet dostop za prikazovalnike.

Dodatna novost znotraj SaaS sistema je možnost uporabe t.i. »smart photo frame« zaslonov (10 inčni prikazovalniki), ki vsebine za predvajanje črpajo preko spletnega portala.

S takšnim partnerstvom so pri Digital design nadgradili svojo ponudbo rešitev za digitalno prikazovanje z možnostjo upravljanja zaslonov in prikazovanja vsebin preko spletnega portala, tako da lahko zdaj naročnikom zagotovijo celoten paket za upravljanje in prikazovanje vsebin na zaslonih.

Digital Design sicer nudi celovite rešitve (infrastrukturo) za digitalno prikazovanje – poleg strojne opreme (zaslonov z računalniškimi platformami), tudi programsko opremo za predvajanje in upravljanje ter montažo-integracijo v naročnikovo okolje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DIGITAL DESIGN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DIGITAL DESIGN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DIGITAL DESIGN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več