Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
24.10.2023 16:00

Deli z drugimi:

Share

Velik prenosnik LEGION za zahtevnejše igričarje

Velik prenosnik Lenovo LEGION je gotovo zanimiv stroj za tiste, ki mašince ne bodo veliko prenašali sem ter tja in si želijo zmogljiv stroj za resno delo, video montažo in igranje iger. LEGION z diagonalo zaslona 17,3 palca je med zanimivejšimi.

Ko govorimo o prenosnikih za igranje ne moremo mimo serije LEGION proizvajalca Lenovo. Lenovo se je uveljavil kot eden izmed vodilnih proizvajalcev na trgu. Njihova Legion serija je znana po vrhunski zmogljivosti, izjemni grafiki ter zanesljivosti, in model Lenovo Legion 5 17ACH6H ni nobena izjema. Ta impresivni prenosnik za igre prinaša močno kombinacijo komponent, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše igralce. V tem članku bomo raziskali, zakaj je Lenovo Legion 5 17ACH6H tako poseben in zakaj je prava izbira za vse strastne igralce.

Močan in zmogljiv

Eden izmed najbolj presenetljivih vidikov tega prenosnika je njegova neverjetna zmogljivost. Legion 5 17ACH6H poganja zmogljiv procesor AMD Ryzen, ki omogoča hitro in gladko izvajanje vseh vaših najljubših iger. Ta procesor je kombiniran z vrhunsko grafično kartico NVIDIA GeForce RTX, ki omogoča realistično grafiko in hitro posodabljanje sličic. Zaslon velikosti 17,3 palca s Full HD ločljivostjo zagotavlja jasno in živo sliko, kar je ključnega pomena za izkušnjo igranja. Glede na izbrano verzijo so v te modele vgrajene grafične kartice RTX serije 3050, 3060 ali 3070.

Poleg tega ima Lenovo Legion 5 17ACH6H dovolj pomnilnika RAM in prostora za shranjevanje, da se spopade z najnovejšimi igrami in večopravilnostjo. To pomeni, da lahko brez težav zagnate več iger hkrati ali preklopite med igranjem in urejanjem vsebin. Konfiguracija pomnilnika je taka, da ima prenosnik 2 reži in nadgradnje niso problem.

Odličen dizajn in ergonomija

Lenovo Legion 5 17ACH6H se ponaša z agresivnim, a hkrati elegantnim oblikovanjem, ki ga odlikujejo subtilni detajli v rdeči ali modri barvi, ki so značilni za Legion serijo. Tipkovnica je opremljena z RGB osvetlitvijo, ki omogoča prilagajanje barv in vzorcev, kar omogoča osebno prilagajanje. Hkrati pa so tipke dovolj trdne in odzivne, kar je ključno za hitro igranje.

Za udobno igranje je Lenovo poskrbel z odličnim hlajenjem. Sistem termalne regulacije zagotavlja, da se prenosnik med dolgimi igralnimi sejami ne pregrije. Tako boste lahko uživali v igrah brez skrbi glede pregrevanja in znižane zmogljivosti.

Povezljivost in zvok

Lenovo Legion 5 17ACH6H prinaša tudi izjemno povezljivost. Ima številne priključke, vključno z USB-C, HDMI in mini DisplayPort, kar omogoča priključitev različnih zunanjih naprav in zaslonov. Poleg tega ima odličen zvočni sistem, ki ga je razvil Dolby Atmos, kar zagotavlja izjemno zvočno izkušnjo med igranjem ali gledanjem filmov.

Zaključek

Lenovo Legion 5 17ACH6H je prava izbira za vse, ki iščejo zmogljiv in zanesljiv prenosnik za igranje. Z impresivno strojno opremo, privlačnim oblikovanjem ter odlično ergonomijo je ta prenosnik kos vsem zahtevam strastnih igralcev. Če iščete fenomenalni prenosnik, ki bo zadovoljil vaše igralne potrebe, potem je Lenovo Legion 5 17ACH6H zagotovo vreden razmisleka. Akcijski model, ki je na voljo pri Notesniki.si iz Maribora za 999 EUR z DDV je opremljen s procesorjem AMD Ryzen 5 5600H, 16 GB DDR 4 spomina, 512 GB NVME hitrim SSD diskom in grafiko Nvidia Geforce RTX3050 z 4 GB spomina. Seveda se pozna močno partnerstvo med podjetjema Lenovo in Microsoft kar pomeni, da so licenčni Microsoft Windows 11 HOME že vključeni v ceno.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več