Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
18.10.2023 16:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung televizorja Neo QLED in QLED sta pridobila certifikat TÜV Rheinland Low Vision Care

Modela Neo QLED in QLED 2023 bosta slabovidnim uporabnikom ponudila še bolj vključujočo izkušnjo gledanja

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da so modeli televizorjev iz serij Neo QLED in QLED 2023 pridobili certifikat Low Vision Care (ki potrjuje, da je naprava primerna za slabovidne uporabnike), ki ga podeljuje TÜV Rheinland. Ta certifikat se podeli izdelkom, ki upoštevajo standarde izboljšane predstavitve slike in izboljšanjem zaznavanja, namenjene gledalcem z vrsto slabovidnosti (ambliopijo).

“Tehnološke inovacije dobijo pravi pomen, ko so na voljo vsem, zato smo navdušeni nad prejemom tega certifikata, ki poudarja naše prizadevanje za ustvarjanje funkcij, ki omogočajo večjo dostopnost gledanja,” je dejal Seok Woo Yong, izvršni direktor in namestnik vodje področja vizualnih zaslonov pri podjetju Samsung Electronics. “V okviru našega poslanstva ‘zasloni povsod, zasloni za vse’ bomo še naprej zagotavljali vrhunske zaslone, ki bodo zadovoljili potrebe vsakega gledalca.”

Da bi izboljšali izkušnjo gledanja za potrošnike z različnimi vrstami slabovidnosti, je Samsung razvil način Relumino, ki izboljša določene dele videoposnetkov – na primer poudari obrise ter izboljša kontrast in ostrino – tako da je lažje razbrati vsebino na zaslonu in slediti dejanjem. Ambliopija, znana tudi kot leno oko, se pojavlja pri približno treh odstotkih otrok, kar pomeni, da je ena najpogostejših težav s slabovidnostjo v otroštvu. V večini primerov slabovidnosti otrokovi možgani ignorirajo signale, ki prihajajo iz enega očesa, kar pomeni, da razvijajo poti le za drugo oko.

TÜV Rheinland, vodilni mednarodni certifikacijski organ, podeljuje svoj certifikat  Low Vision Care na podlagi ocene, kako tehnologija vpliva na uporabniško izkušnjo oseb sz slabovidnostjo. Izvaja različne teste, v katerih primerja, kako se običajni načini prikaza in način Relumino razlikujejo po jasnosti, ostrini in splošnem vizualnem udobju.

Poleg tega najnovejšega certifikata so Samsung zasloni prejeli tudi certifikata Circadian Rhythm Display in Eye Care, ki ga podeljuje Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), ter potrditev Glare-Free, ki jo podeljuje Underwriters Laboratories (UL) za tehnologije, ki zagotavljajo varnejše in udobnejše gledanje. Podjetje Samsung je prejelo tudi certifikata Pantone Validated in Skin Tone Validated organizacije Pantone, kar pomeni, da certificirani Samsung zasloni izpolnjujejo standarde barvne natančnosti te organizacije. Ta vse obsežnejši seznam priznanj poudarja, kako lahko inovacije pozitivno vplivajo na izkušnje potrošnikov s tehnologijo, in utrjuje vodilno svetovno vlogo podjetja Samsung na področju televizorjev v zadnjih 17 letih.

Za več informacij o Samsungovi ponudbi televizorjev za leto 2023 obiščite spletno stran Samsung.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več