Triki in nasveti
14.04.2009 15:22
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Anonimno delo na Applu

apple_trik_1
apple_trik_1

Ali ste vedeli, da lahko v Mac OS X uporabite zunanji flash spomin (USB ključek) za hrambo vseh vaših dokumentov in nastavitev in s tem anonimizirate delo na računalniku?
1. Prijavite se v Mac OS X 10.5 Leopard kot administrator in odprite System Preferences/Accounts.
2. Avtenticirajte se s klikom na ključavnico ter kliknite gumb plus za dodajanje novega uporabnika. Vpišite uporabniško ime in geslo, ki ga želite dodeliti temu “mobilnemu” uporabniku ter kliknite Create Account (apple_trik_1).

3. V listi kliknite z desno tipko miške (ali Ctrl + klik) in izberite Advanced Options (apple_trik_2).

4. V polju Home Directory vpišite ali s Choose izberite lokacijo, kjer želite hrambo domačega direktorija, v tem primeru je to USB ključek z imenom FlashDisk (apple_trik_3).

5. S klikom na OK potrdite spremembo in se v sistem prijavite kot Janez Novak. Opazili boste, da je vaš celoten profil, nastavitve in datoteke hranjen na USB ključku (apple_trik_4).

6. Prijavite se kot administrator in iz mape /Users lahko izbrišete prvotno ustvarjen direktorij (v tem primeru /Users/janez). Ker želite ohraniti pravice dostopa, odprite File Info okno na USB ključku (Cmd + I) ter na dnu okna izključite možnost Ignore ownership on this volume, če je ta le-ta vključen (apple_trik_5)

Tako. Od zdaj naprej bo prijava v sistem s tem uporabniškom imenom in geslom mogoč, kadar bo USB ključek vstavljen v računalnik, in tudi uporabnikove datoteke bodo hranjene izključno na njem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več