Računalništvo, telefonija
11.10.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Nikon Z 50 je prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX

Nikon je danes predstavil Nikon Z 50, prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX, hkrati pa tudi prva zoom objektiva NIKKOR Z formata DX, in sicer NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR in NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Fotoaparat Z 50 vključuje slikovno tipalo formata DX ločljivosti 20,9 milijona slikovnih točk in elektronsko iskalo za izjemen pregled nad kadrom in upravljanje s fotoaparatom. Med zmogljivostmi in lastnostmi, ki so v vzdržljivem in kompaktnem ohišju ohranjene iz priznanih fotoaparatov Nikon Z 7 in Z 6, sta Nikonov bajonet Z in zmogljiv hibridni sistem samodejnega ostrenja.
Nikon Z 50 je prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX
Nikon Z 50 je prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX

Fotoaparat Z 50 odlikuje tudi naprej odmično-nagibni zaslon na dotik in globoko ergonomsko oblikovano držalo, zaradi kakršnih so Nikonovi brezzrcalni fotoaparati prepoznavno udobni za držanje. Zaradi inteligentnega sistema AF z zaznavanjem oči je fotoaparat Z 50 odličen za fotografiranje portretov, za zajem dogajanja pa je na voljo hitrost zajema do 11 posnetkov na sekundo (med aktivnima AF/AE funkcijama). Je popolnoma združljiv z Nikonovim bajonetnim adapterjem FTZ, ki omogoča brezkompromisno uporabo objektivov NIKKOR z bajonetom F. Nikon Z 50 omogoča zajem videoposnetkov v ločljivosti UHD 4K/30p.

Oba nova objektiva formata DX z bajonetom Z sta optimizirana za široki bajonet Z. Omogočata hitro in tiho ostrenje, zato sta odlična tako za fotografiranje, kot za videosnemanje. Ultraprenosni objektiv NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR je zoom objektiv, ki je v zloženem položaju povsem ploščat in s katerim lahko zajamete tako širokokotne, kot kratke telefoto kadre. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR je kompakten zoom teleobjektiv, ki uporabnikom omogoča gladek, tih in natančen prehod od fotografiranja edinstvenih portretov do zajema oddaljenega dogajanja.

10 lastnosti fotoaparata Nikon Z 50


Kakovost slike: Nikonov bajonet Z, veliko tipalo CMOS formata DX (APS-C) ločljivosti 20,9 milijona slikovnih točk in hitri slikovni procesor EXPEED 6.


Ostrina: hibridni sistem AF (samodejno ostrenje); 209 točk AF na tipalu pokriva približno 90 % kadra vodoravno in navpično – za vrhunsko ostrino od roba do roba.


Delovanje v slabih svetlobnih pogojih: širok razpon občutljivosti ISO od 100 do 51.200 in samodejno ostrenje v slabših svetlobnih pogojih, primerljivih z –4 EV.


Hitro neprekinjeno fotografiranje: do 11 posnetkov/s s samodejnim ostrenjem (AF) in samodejnim načinom osvetlitve (AE).


Videoposnetki 4K: snemate lahko videoposnetke UHD 4K/30p in počasne posnetke v ločljivosti Full HD brez omejitve faktorja izreza. S fotoaparatom lahko ustvarite pospešene intervalne posnetke 4K.


Gladko delovanje elektronskega iskala (EVF): ultra ostro elektronsko iskalo (2.360.000 točk) kadre prikaže naravno in nadvse podobno klasičnim optičnim iskalom v fotoaparatih DSLR.


Velik nagibni zaslon na dotik: visokoločljivostni zaslon LCD (1.040.000 točk) z upravljanjem na dotik v slogu pametnih telefonov. Nagnete ga lahko navzgor in navzdol, ali zasučete naprej, kar omogoča prilagodljivost pri zajemu videoposnetkov ali avtoportretov.


Ustvarjalni učinki: 20 učinkov, vdelanih v fotoaparat, za fotografije in videoposnetke. Intenzivnost lahko prilagodite, ko si vnaprej ogledujete učinek.


Ohišje brezzrcalnega fotoaparata formata DX z vgrajeno izskočno bliskavico: preprosto prenašanje zaradi zgornjega in sprednjega dela, ki sta iz močne magnezijeve zlitine.


Hitre povezave: Wi-Fi® in Bluetooth® v kombinaciji z Nikonovo aplikacijo SnapBridge omogočata enostavno pošiljanje fotografij in videoposnetkov v katero koli napravo za skupno rabo ali shranjevanje.

Nikon brezzrcalni fotoaparat Z 50 bo v prodaji od 7. novembra po priporočeni prodajni ceni 949 EUR (ohišje). Objektiva Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR in Nikkor Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR bosta tudi naprodaj od 7. novembra, in sicer po priporočeni ceni 359 in 409 EUR


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več