Računalništvo, telefonija
11.05.2019 15:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Šola vožnje je šola za vse življenje

.. Opravljen izpit za avtomobil oziroma vozniško dovoljenje vedno predstavlja življenjsko prelomnico. Takrat postanemo bolj mobilni, naš doseg in svet se širita, ob tem pa na smemo pozabiti, da je zelo pomembna kakovostna priprava kandidata na samostojno vožnjo ..
Šola vožnje je šola za vse življenje
Šola vožnje je šola za vse življenje

Poleg teoretičnega poznavanja cestnih pravil je prav praktični del tisti, ki kandidate pripravi na samostojno pot. Ob tem je izrednega pomena profesionalen odnos učiteljev vožnje, veliko pa doprinesejo tudi njihove izkušnje. Čas, ki ga preživimo v šoli vožnje, je investicija vase, zato je vsaka ura pomembna, saj učenec pridobiva znanje za dan, ko se bo na cesti moral znajti sam.

Profesionalen odnos je pomemben

Prav profesionalen odnos izkušenih učiteljev vožnje in kakovostno pripravo kandidatov za udeležbo v prometu nudi Šola vožnje Mekinc. Poleg praktičnega usposabljanja vožnje za A in B kategorijo ter tečaja cestno prometnih predpisov, nudijo tudi kondicijsko vožnjo. Ta je namenjena vsem, ki že imajo vozniško dovoljenje in bi si želeli osvežiti znanje ter opraviti nekaj praktičnih ur z učiteljem. V šoli vožnje Mekinc po svojih izkušnjah priporočajo obnovitev znanja na vsakih 15 let oziroma vsakih 5 let po 50. letu starosti, saj se cestna pravila neprestano spreminjajo.

Hkrati poudarjajo, da so poklic učitelja vožnje pred leti popolnoma razvrednotili, v zadnjih letih pa počasi spet pridobiva na ugledu. Za to se borijo tudi sami, in sicer s profesionalnimi in izkušenimi učitelji, ki vedo, kaj počnejo.

Prihodnost je v električnih vozilih

Ustanovitelj šole Uroš Mekinc je tudi zelo naklonjen električnim vozilom. Pravi, da se ljudi zares še ne prijema miselnost o preklopu na elektriko, zagotovo pa je prihodnost prav v tem. Zavzema se za to, da bi lahko tudi tisti, ki bi se želeli vožnje učiti na električnem avtomobilu, imeli to možnost, ki je zaenkrat še nimajo. Šole vožnje bi morale temu prilagoditi tudi vozni park in usposabljanja. Čeprav danes, kot smo že omenili, to ni mogoče, je pa prepričan, da v bližnji prihodnosti bo.

Zasloni v avtomobilih zmanjšujejo varnost

Danes se avtomobili spreminjajo. Vsi vanje vstopimo s telefoni v žepu, na armaturni plošči pa nas pričaka ogromen zaslon na dotik, s katerim v avtomobilu upravljamo s tisoč in eno funkcijo. Vse to prinaša določene prednosti, a je hkrati vsa ta tehnologija lahko tudi zelo nevarna, saj stalno odvrača pozornost od ceste. Namesto vožnji se vozniki namreč posvečajo menijem in podmenijem na zaslonu, nesreča pa, kot vemo vsi, nikoli ne počiva.

Mobilni telefon v avto med vožnjo ne spada – pa če govorimo o klepetu ali o strmenju v njegov zaslon, pisanju kratkih sporočil SMS in podobnem. Če že govorimo med vožnjo, naj bo to preko Bluetooth povezave. Zavedati se namreč moramo, da vsako odvračanje pozornosti od vožnje in vsak moteči element predstavlja nevarnost.

V šoli vožnje Mekinc pravijo, da učijo s srcem. Kandidatom se prilagajajo tako časovno, kot tudi pri izbiri lokacije učne ure; vedno pa je cilj ta, da gredo vozniki v pravo smer.

Več preberite na spletni strani www.mekinc.si/. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več