Računalništvo, telefonija
25.01.2019 13:07

Deli z drugimi:

Share

Izobraževanje za mirno življenje

.. Izobraževalni program P.E.C.A. je del metode Profesionalne Energijske Celovite Asistence. Njegov poglavitni cilj je človeku pokazati in ga ozavestiti, da so mir, visoka raven energije, pozitivna ustvarjalnost in napredek njegova osebna pravica ..
Intervju: Alenka Rupert – Aruna dr. znan. kompl. med.
Intervju: Alenka Rupert – Aruna dr. znan. kompl. med.

Uči, kako povečati notranji mir, da bi v različnih življenjskih situacijah, tudi na primer, ko nas prizadane smrt najbližjih, ali pa ob stresu v službi ter nesoglasjih v družini ohranili globok notranji mir in čim višjo raven energije. Če to nosimo v sebi, potem lahko zelo modro rešujemo svoje težave.


Ko program P.E.C.A. prodre s temi spoznanji v človeka, najprej teoretično, hkrati pa tudi s praktičnimi vajami, se lahko ta preobrazi v sebi zelo prijazno bitje, pove Alenka Rupert – Aruna, vodja programa. “Zaradi različnih družbenih vzorcev, tudi religioznih prepričanj, imajo ljudje o sebi mnenje, da so grešniki. V resnici smo ljudje božanska bitja. To, da naredimo napake v življenju in se na napakah tudi učimo, še ne pomeni, da smo grešniki. Vsak človek se zmoti, pa vendar je kljub napakam v svojem notranjem bistvu božansko bitje. Vsi mojstri modrosti na Zemlji so nas prišli to naučit in to nam želijo sporočiti.”

Program P.E.C.A. človeka obrača navznoter in mu pomaga, da se prepozna kot božansko bitje. Spodbuja ga k temu, da ozavesti vsiljene miselne vzorce iz družbenih sfer in iz domačega okolja ter jih nazadnje tudi opusti. Postopno se začne zavedati, kdo v resnici je, česa je zmožen in kaj je namen njegovega obstoja na Zemlji. Program udeležence vodi v razvoj notranjih vrednot. Vodi jih v spoznanje, da je vsak vreden ljubezni, da zmore tudi sam ljubiti in živeti brez strahov. Da je v procesu življenja sproščen in začne čutiti, da Univerzalna energija kot Univerzalni oče in Univerzalna mati brezhibno skrbita zanj. Človek spoznava, da njegov um ni ustvarjen zato, da bi ustvarjal strah in kaos, ampak zato, da bi razumel, da lahko zaupa v proces življenja in je zanj poskrbljeno. Človek nič več ne plava proti toku in se ne bori z življenjem, uči se prepuščati naravnemu toku življenja. Tako se notranje umiri, ponovno se začne polniti z energijo in zaživi v duhovno-materialnem ravnotežju. Zavedati se začne, da je božansko bitje in mu pripada vse lepo v življenju. Tako se mu ni treba več boriti.

Gre za celostno zdravljenje človeka v sedmih stopnjah, nadaljuje Alenka Rupert. “Najprej moramo razumeti, kako deluje telo. Na programu P.E.C.A. 1 se pogovarjamo o tem, s kakšno hrano telo hraniti, kako skrbeti zanj, kako mu dati vitalnost. Na drugi stopnji se pogovarjamo o tem, kaj so čustva ter kako delujejo odnosi v naši primarni in sekundarni družini. Ozaveščamo, kako se oblikujemo kot zrel moški in zrela ženska. Prepoznamo lahko, ali živimo v partnerstvu, ki nas podpira in gradi, ali pa nam ta odnos ruši dostojanstvo in nas degradira kot človeka.”

Na programu P.E.C.A. 3 se posvečamo mislim in miselnim vzorcem, ki ljudem v večini primerov izčrpajo ogromne količine energije. Osvetlijo zavedanje o tem, kako deluje človeški um, kako nam ustvarja strahove in žalost, kako nas usmerja v sodbe drugih ljudi.

Vsebina programa P.E.C.A. 4 je spoznavanje, da je naše srce portal univerzalne ljubezni. Človek je na ta način zmožen preiti predsodke do zunanjega sveta ter razviti ljubezen in sočutje do sebe in drugih. Ko izkoreninimo meje iz svojega srca, začenjamo čutiti, kako božansko je vse, kar nas obkroža in kako lahko ljubimo vse takšno kot je.

5. stopnja programa P.E.C.A. ozavešča o moči besed, ki jih izrekamo in slišimo iz zunanjega sveta. Posameznik dobi spoznanje o tem, kako lahko z besedami rani drugega človeka bolj kakor s fizičnim nasiljem. Lahko se odločimo, ali bomo sledili nižji človeški naravi, ki je povprečna in lahko rani druge, ali pa sledimo svoji božanski naravi in uporabljamo besede za to, da druge ljudi podpiramo.

P.E.C.A. 6 nosi zavedanje o tem, da smo ljudje v resnici utelešene duše. Zavemo se, da je moč duše daleč nad človeškim umom in inteligenco ter, da je duša izjemna zdravilka znotraj nas. Ta stopnja ozavešča tudi o tem, zakaj smo rojeni v določeni deželi in ne nekje drugje ter česa se moramo v tej deželi naučiti. Posameznik na tej stopnji dobi tudi znanje o tem, kako urediti svoj dom, da se ta polni z energijo.

Na zadnji, 7. stopnji, se začnemo zavedati, da smo kot dušna bitja nesmrtni. Strah pred smrtjo je najhujši strah človeka, saj nimamo zavedanja o tem, da duša kot najčistejša energija nikoli ne umre, pač pa le zapusti fizično telo. Naše telo je kot vozilo – ko nam avto odsluži, nam ga ni težko odpeljati na odpad. Težko pa nam je zapustiti lastno telo, ker smo tako močno navezani nanj. Človek se lahko na smrt oziroma zapustitev telesa pripravi z meditacijo. Na neki točki izgine ves strah, saj v meditaciji lahko doživimo izventelesno stanje.

Postopno se začnemo zavedati, da smo del neskončnega miru, energije, ustvarjalnega načrta in s tem tudi napredka v evoluciji človeštva. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več