Telefoni
23.02.2022 07:49

Deli z drugimi:

Share

Samsungov Galaxy S22 uporaben tudi na oddaljenih območjih

Nov Samsungov telefon Galaxy S22 je zelo koristen tudi na lokacijah, ki niso dobro pokrite s signalom mobilnega operaterja.
Novi Samsungovi telefoni delujejo tudi na lokacijah s šibkim signalom
Novi Samsungovi telefoni delujejo tudi na lokacijah s šibkim signalom

Samsung Galaxy S22 bo bolj verjetno ohranil povezavo z mobilnim omrežjem kot drugi telefoni. Razliko boste opazili predvsem, če se pogosto nahajate na lokacijah z omejeno povezavo.

Če imate pogosto težave pri ohranjanju povezave z omrežjem vašega operaterja, je lahko rešitev Samsung Galaxy S22. Pri testiranju, ki so ga izvedli pri PCMag, sta Samsungova telefona Galaxy S22+ in S22 Ultra bistveno presegla svoje predhodnike v primeru, ko je bil signal šibak.

Če se ozremo na ameriški trg, so telefoni v liniji S22 prvi s Qualcommovim modemom RF X65, ki ima po Qualcommovih navedbah dve funkciji, ki bi morali izboljšati zmogljivost pri nizkem signalu: nov sledilnik in “ojačanje” signala s pomočjo umetne inteligence.

Obe inovaciji optimizirata radijski signal, tako da iz težkih situacij pridobita le najboljše možne rezultate. Te funkcije se lahko kaj kmalu pojavijo v drugih telefonih z procesorjem Snapdragon 8 Gen 1, vendar so modeli S22 trenutno edini telefoni, ki ga uporabljajo.

Rezultati so naslednji: V pogojih izjemno nizkega signala (pod -120 dBm LTE signala) so telefoni S22 dosledno poročali o boljši moči signala kot primerljivi modeli S21, ki uporabljajo Qualcommov modem prejšnje generacije X60. (Vsi modeli v liniji iPhone 13 uporabljajo tudi X6;, za referenco.) Ta “prednost” velja, dokler je signal šibkejši od -110 dBm.

V okoljih z močnejšim signalom so starejši modeli pogosto pokazali boljše rezultate glede jakosti signala, vendar to ni tako pomembno. Pri hitrostnih testih prek signala v srednjem do dobrem območju so novejši modeli prav tako dosledno prehitevali starejše, kar konec koncev od novejših modelov tudi pričakujemo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847