Strojna oprema
03.09.2006 07:47

Deli z drugimi:

Share

Novi tiskalniki SELPHY

Canon je posodobil serijo tiskalnikov SELPHY s tremi novimi modeli – s stilsko oblikovanim SELPHY ES1 ter izjemno kompaktnima SELPHY CP730 in CP720. ES1 je kompakten pokončni foto tiskalnik z uporabnim ročajem za prenašanje in z možnostjo uporabe dodatne baterije, zato je primeren tudi za takojšnje tiskanje fotografij na posebnih dogodkih in na počitnicah. SELPHY CP730 in CP720 nadomeščata modela CP710 in CP510, odlikuje pa ju 2- oziroma 1,5-palčni zaslon LCD in privlačna oblika. CP730 ponuja večje ustvarjalne možnosti s funkcijo My Colors, tiskalnik nižjega razreda CP720 pa ima več možnosti povezovanja kot njegov predhodnik.

Novi foto tiskalniki SELPHY imajo priročen USB-kabel z navijalnim mehanizmom, ki poenostavi povezovanje s fotoaparatom prek sistema Direct Print ali PictBridge. Prav tako pa uporabnikom omogočajo neposredno tiskanje z večine pomnilniških kartic. Z novim črnilom natisnejo fotografije visoke kakovosti, ki se ob pravilnem shranjevanju lahko ohranijo do 100 let, cena izpisa pa je samo 29 evro centov.

SELPHY ES1
Tiskalnik je opremljen s procesorjem DIGIC II, ki poganja tudi Canonove fotoaparate najvišjega razreda, in zna samodejno odpraviti pogoste napake pri fotografiranju, kot so rdeče oči ali podosvetljeni portreti. Uporabnikom omogoča večjo ustvarjalnost z velikim izborom zabavnih funkcij: tiskanje foto koledarjev z več predlogami, osvetlitev ali potemnitev kožnih odtenkov in poživitev barv.

ES1 uporablja nove kasete, imenovane Easy Photo Pack, ki vsebujejo črnila in foto papir. Na voljo je sedem formatov, ki omogočajo tiskanje fotografij in razglednic v različnih velikostih. Format tiska je moč enostavno spremeniti z zamenjavo kasete.

Lastnosti foto tiskalnika SELPHY ES1 so:
” Papir in črnila na voljo v eni kaseti Easy Photo Pack
” Kompaktna, pokončna zasnova z ročajem in navijalnikom kabla USB
” Cenovno ugodno foto tiskanje s ceno izpisa 29 evro centov
” Fotografije visoke kakovosti izdelane v 69 sekundah s procesorjem DIGIC II
” 2,5-palčni LCD-zaslon s širokim vidnim kotom
” Brezžično povezovanje prek vmesnikov IrDA, Bluetooth in z aparatom Digital IXUS WIRELESS

SELPHY CP730 in CP720
Nova foto tiskalnika sta Canonov odgovor na vse večje povpraševanje po foto tiskalnikih, saj po raziskavi IDC-ja zahodnoevropski uporabniki v domačem ali pisarniškem okolju natisnejo prek 63 odstotkov fotografij.

Za tiskalnik SELPHY CP730 je na voljo dodatna baterija, ki omogoča uporabo na poti, oba pa sta opremljena z navijalnikom kabla USB, ki poenostavi povezovanje z napravami. Poleg tega tiskalnika podpirata tiskanje s funkcijama Direct Print in PictBridge, bereta pa tudi najbolj razširjene formate pomnilniških kartic. Imata zelo kratek zagonski čas, fotografijo pa lahko natisneta v vsega 58 sekundah.

Lastnosti tiskalnikov SELPHY CP730 in CP 720 so:
” 2- in 1,5-palčni zaslon LCD
” Podpora večine formatov pomnilniških kartic
” Nov uporabniški vmesnik z ikonami
” Slikovni učinki s funkcijo My Colors (SELPHY CP730)
” Izredno kompaktno ohišje
” Kratek zagonski čas in 58 sekund za eno fotografijo
” Brezžično povezovanje z vmesnikom IrDA (SELPHY CP730), kot možnost Bluetooth ter Digital IXUS WIRELESS


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808