Računalništvo, telefonija
11.10.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Znate izbrati pravo protivirusno zaščito za vaše podjetje?

.. V zadnjem obdobju je postalo jasno, da kibernetske grožnje z razvojem in denarjem, ki so ga prejeli hekerji z izsiljevalskimi napadi, postajajo vse bolj napredne in skrite ..
Testiranja protivirusne zaščite zoper viruse, ki izrabljajo ranljivosti programske opreme, so pokazala precejšnje razlike med produkti različnih proizvajalcev (MRG EFFITAS, Exploit and post-exploit protection test, maj 2018).
Testiranja protivirusne zaščite zoper viruse, ki izrabljajo ranljivosti programske opreme, so pokazala precejšnje razlike med produkti različnih proizvajalcev (MRG EFFITAS, Exploit and post-exploit protection test, maj 2018).

Pritisk na IT oddelke in varnostne inženirje v podjetjih se veča, saj se število kibernetskih napadov na podjetja povečuje. Trg s protivirusnimi programi za podjetja je postal nasičen s produkti, ki obljubljajo marsikaj za nizko ceno, zato je podjetjem razmeroma težko izbrati pravega.

Protivirusna zaščita vključuje različne temeljne in napredne (next gen) mehanizme zaščite pred grožnjami, ki lahko pridejo v podjetje od zunaj (e-pošta, splet, RDP povezave …) ali od znotraj. Ko podjetja ocenjujejo protivirusne zaščite, je pomembno, da razumejo, katere grožnje jim pretijo ter, da preučijo obsežnost nabora tehnik za zaustavitev vseh teh groženj, ki jih vsebuje protivirusna zaščita posameznega proizvajalca.

Ker se kibernetske grožnje nenehno spreminjajo in izpopolnjujejo, morajo biti podjetja pred izbiro protivirusne zaščite gotova, da jih bo protivirusna zaščita ščitila pred vsemi znanimi (portable executables, PUA, ransomware, wipers…) in neznani grožnjami (exploit based attacks, file-less attacks, active adversary tehniques…). V zadnjem času je zelo iskana tudi povezanost protivirusne zaščite in požarne pregrade, kar prinaša večjo učinkovitost zaščite obeh sistemov.

Upoštevati je treba tudi preglednost in enostavnost upravljanja protivirusne zaščite ter dosegljivost upravljalne konzole, kar podjetjem zagotavlja hitrejše odzivanje in posledično večjo varnost.

Pri izbiri dobre protivirusne zaščite, so podjetjem lahko v pomoč razvrstitve posameznih proizvajalcev v razvrstitvenih grafih ocenjevalnih podjetij (npr. Gartner ali Forrester) ter razvrstitve v testiranjih protivirusne zaščite neodvisnih organizacij (npr. SE Labs, MRG Effitas, NSS Labs, AV Test in ostalih). Podjetja naj bodo pozorna na konstantnost dobrih rezultatov, ki jih dosega protivirusna zaščita, saj je to dobra napoved za učinkovito zaščito tudi v prihodnje.

Sophos Intercept X Advanced with EDR

Podjetje Sophos je za najbolj zahtevne kupce pred kratkim predstavilo produkt Intercept X Advanced with EDR, kjer je združilo EDR tehnologijo (Endpoint Detection and Response) in svojo najboljšo protivirusno zaščito Intercept X Advanced. Podjetja imajo tako odlično zaščito in močno orodje za iskanje groženj po celotnem sistemu ter forenzično preiskavo odkritih groženj, s tem pa izpolnjujejo zahteve varnostnih standardov, kot so GDPR, HIIPA, PCI DSS in podobni.

Podjetje Sophos je med največjimi ponudniki protivirusne zaščite in je s svojimi protivirusnimi izdelki v svetovnem vrhu že več kot 30 let. S stalnim vlaganjem v razvoj novih in z izpopolnjevanjem obstoječih tehnologij, svojim kupcem zagotavlja odlično zaščito pred vsemi, tudi najnovejšimi grožnjami, kar navsezadnje dokazujejo mnoga testiranja in zadovoljni kupci. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

Endava

, ,