Telefonija
06.09.2006 08:25

Deli z drugimi:

Share

Zelenigumb za pomoč

Podjetje CDE nove tehnologije bo na sejmu MOS predstavilo storitev, ki omogoča bolj varno in samostojno življenje. Storitev je namenjena predvsem starejšim ljudem in invalidom, ki želijo biti neodvisni, vendar s stalno možnostjo, da prikličejo pomoč.

Tehnološko in kadrovsko podprta storitev je na voljo vsem prebivalcem na območju Slovenije, zanjo pa se odločajo predvsem uporabniki, ki si želijo zagotoviti visok nivo varnosti in kakovost storitve, saj je le-ta na voljo vseh 365 dni v letu, 24 ur dnevno.

Uporabnica naprave Zelenigumb, gospa Pavla: “Pred dobrim letom mi je moja vnukinja Mojca prinesla za rojstni dan malo čudno napravo in zapestnico z velikim gumbom. Takrat sem bila zelo začudena in sem ji odgovorila na vsa vprašanja in predvsem kako se počutim. Zdelo se mi je zanimivo, vedela sem, da mi želi le najboljše in sem ji ugodila. Radovednost je bila zelo velika in ko sem ostala sama, sem tako pritisnila na gumb, takrat pa presenečenje; na drugi strani se je oglasil prijazen in ustrežljiv glas, operaterka se je predstavila in me vprašala, kaj želim. Jaz sem se pa samo zahvalila, majčkeno mi je bilo nerodno, ampak zdaj lahko kadarkoli samo s pritiskom na gumb prikličem prijazno in ustrežljivo osebo, ki bo zame organizirala pomoč, če jo potrebujem. Počutim se zelo varno in kljub temu da živim sama, občutka da je nekdo z mano, ne zamenjam za nič na svetu!”

Naročnik storitve ob potrebi po pomoči dejansko pritisne na Zelenigumb in s pritiskom prikliče skrbnike v telefonskem centru. Skrbniki nato, po v naprej določenem protokolu, pokličejo kontaktne osebe (otroke, sosede, prvo pomoč …).


Prijavi napako v članku