Računalništvo, telefonija
19.05.2019 09:16

Deli z drugimi:

Share

Že veste, s katero storitvijo nadomestiti ranljivi WhatsApp?

Storitev za neposredno sporočanje Viberna na račun varnosti vse bolj pridobiva na priljubljenosti.
Storitev za neposredno sporočanje Viberna na račun varnosti vse bolj pridobiva na priljubljenosti.

Pred kratkim je priljubljena storitev za neposredno sporočanje WhatsApp številnim uporabnikom močno zagrenila življenje, saj je vsebovala varnostno ranljivost (http://bit.ly/2Wg8KHi). Nedavno varnostno ranljivost v mobilni programski opremi WhatsApp so odkrili varnostni strokovnjaki izraelske hekerske skupine NSO. Ti so namreč razvili namensko programsko opremo, ki se lahko samodejno namesti na telefone uporabnikov WhatsAppa in izvaja prisluškovalne aktivnosti. Zadostuje že, da prejmemo zlonamerni klic prek WhatsAppa, zato so varnostni strokovnjaki to ranljivost označili za kritično, zato je njena posodobitev na mobilni napravi nujna.

Ker pa omenjena ranljivost je zgolj ena od mnogih, ki so jih v zadnjih nekaj mesecih varnostni strokovnjaki odkrili v mobilni programski opremi WhatsApp, se mnogi uporabniki že spogledujejo po konkurenčnih rešitvah. Če ste tudi vi eni izmed njih, vam priporočamo, da preizkusite storitev za neposredno sporočanje Viber. Tu namreč gre za eno izmed boljših alternativ za ranljivi WhatsApp, saj ponuja vse možnosti, ki jih potrebujemo za komunikacijo s prijatelji, znanci in družinskimi člani. Poleg tega pri podjetju Viber vlagajo v varnost njihovih storitev precej več kot konkurenčna podjetja, zato ne preseneča, da varnostni strokovnjaki v tej programski opremi doslej še niso odkrili večjih varnostnih ranljivosti. To pa je pomembno predvsem za tiste, ki jim je pomembna zasebnost.

Najnovejšo različico programske opreme Viber lahko na svojo mobilno napravo seveda prenesemo preko spletnih portalov App Store in Google Play in to povsem brezplačno. Novost je na voljo celo za osebne računalnike, namestitvena datoteka pa se nahaja na povezavi https://www.viber.com/download/.


Prijavi napako v članku