Telefoni
16.01.2012 17:37

Deli z drugimi:

Share

Zanimiv koncept novega iPhona

Zanimiv koncept novega iPhona
Zanimiv koncept novega iPhona

Kadar je v avtomobilski industriji govora o “konceptu”, potem vemo, da gre za prototip avtomobila, ki se bo (ali pa tudi ne) kasneje znajdel v množični proizvodni. Nekaj podobnega se dogaja tudi v mobilni industriji, zato vam tokrat predstavljamo zanimiv koncept novega iPhona 5, ki si ga je zamislil avstralski oblikovalec Kris Groen. V konceptualnem videu je moč opaziti, da je iPhone zasnovan tako, da na sprednji strani ni več tipke »home«, le topa sta zamenjala dva gumba na sredini ekrana, ki pa imata popolnoma enako funkcijo – uporabnika vrneta na začetni zaslon.

S takšnim konceptom je želel oblikovalec ustvariti neko vrsto multitaskinga, ki pa bi na takšen način lahko deloval presenetljivo dobro.Velikost zaslona je zrasla na 4 palce, ta je pa še vedno retina “kvalitete”.

Spomnimo se, da bo mobilnik iPhone 5, za preračunavanje podatkov uporabljal dvojedrni procesor A5. Potihem se sicer že govori o njegovem nasledniku, procesorju A6, ki naj bi bil opremljen s kar štirimi sredicami. Za zajemanje fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Za več zanimivih prijemov omenjenega koncepta si oglejte spodnji video. Ogled priporočamo tudi ne najbolj navdušenim “iPhonovcem”.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku