Računalništvo, telefonija
06.09.2017 17:11

Deli z drugimi:

Share

Zakaj se pridružiti HackElectu oktobra v Ljubljani?

Zakaj se pridružiti HackElectu oktobra v Ljubljani?
Zakaj se pridružiti HackElectu oktobra v Ljubljani?

Podjetje Smart Com in Elektroinštitut Milan Vidmar v oktobru organizirata mednarodni dogodek hackahton ˝HackElect˝. Gre za tekmovanje gostujočih ekip, predvsem študentov iz različnih fakultet iz Slovenije in sosednjih držav, ki se bodo z inovativnimi pristopi in rešitvami spopadali s prav posebnimi izzivi s področja elektroenergetike in tehnologij ˝pametnih omrežij˝.

O razlogu organiziranja tovrstnega hackahtona smo povprašali direktorja podjetja Smart Com Filipa Remškarja, ki odgovarja: »S pomočjo HackElecta želimo osvežiti intelektualni prostor regije in omogočiti vpogled v togi tehnični segment, kjer sodobne tehnologije prinašajo veliko priložnost za energetsko gospodarstvo in posledično za uporabnike ter celoten svet«. Poziva vso zainteresirano javnost k sodelovanju in vse tiste, ki želijo eksperimentirati s tehnologijami v elektroenergetskem ekosistemu.

Organizatorja se nadejata številnih inovativnih rešitev. Boris Žitnik, direktor Elektroinštituta Milan Vidmar, pravi: »Prepričan sem, da bomo videli številne tehnično dragocene predloge rešitev. Te so lahko kasneje v sodelovanju z avtorji nadgrajeni in preneseni v proizvodno okolje. Veselimo se spoznanja mladih, inovativnih inženirjev, ki želijo delati na zanimivih izzivih«.

Preberite celoten intervju na http://bit.ly/2xOqtH3

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku