Računalništvo, telefonija
28.01.2020 09:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z interaktivnimi zasloni na dotik je izobraževanje bolj učinkovito

.. Moderne tehnološke rešitve nam pomagajo pri doseganju boljših rezultatov tako pri izobraževanju v ustanovah, kot so šole kot pri izobraževanjih ali na sestankih v okviru podjetij ..
Z interaktivnimi zasloni na dotik je izobraževanje bolj učinkovito
Z interaktivnimi zasloni na dotik je izobraževanje bolj učinkovito

Eden izmed odličnih pripomočkov, ki je lahko v veliko pomoč tako učiteljem oziroma predavateljem kot slušateljem pri razumevanju snovi, je interaktivni zaslon na dotik. Pri izobraževanju v učilnici ustvari navdihujoče interaktivno vzdušje, ki pripomore tudi k boljšim rezultatom učencev. Pri sestankovanju pa članom skupine poleg interaktivnosti omogoča sodelovanje s katerekoli lokacije ali naprave – tako prihranimo pri stroških prevoza in hitreje dosežemo želene rezultate.

Prav zaradi omenjenih lastnosti, interaktivni zasloni polnijo vse večje število predavalnic in sejnih sob. Prej ali slej bodo v predavalnicah postali standard, saj si tako šole kot učitelji prizadevajo najti načine, kako učence bolj učinkovito vključiti v predavanja in jih motivirati.

Iskanje najbolj primernega zaslona pa je lahko zamudno. Kot pri mnogih stvareh, je tudi tu zelo pomembno, da izberemo pravega za svoje potrebe. Takšnega, ki bo imel vse, kar potrebujemo in čim manj tistega, česar ne potrebujemo in s čimer bi ga le preplačali.

Kateri so torej najpomembnejši dejavniki, ki jih je treba upoštevati, ko se odločamo za nakup interaktivnega zaslona?

Enostavnost uporabe

Interaktivni zasloni na dotik so za uporabo vsaj tako preprosti kot navadne table, vendar z dodatnimi funkcijami olajšajo skupno rabo vsebine na zaslonu. Prednameščene imajo aplikacije, ki omogočajo risanje, pisanje, shranjevanje in deljenje dokumentov, vsebine in podobno. Vsebujejo vrsto orodij, ki so enostavna za uporabo in spodbudijo učinkovite seje, kjerkoli na svetu se udeleženci nahajajo. Udeleženci lahko v živo vidijo spremembe, popravljajo vsebino in sodelujejo na najboljši možen način…

Vgrajena programska oprema

Idealna interaktivna tabla je naprava s funkcijo »plug-and-play«, z vso potrebno programsko opremo, ki hkrati omogoča shranjevanje zaslona, tiskanje vsebine, skupno rabo preko elektronske pošte ali QR kode, rešitve za sodelovanje v oblaku in podobno.

Čim več različnih uporabnih lastnosti

Interaktivni zasloni so v predavalnici ali konferečni sobi, da so vam v pomoč, zato je idealno, če imajo kar največ različnih uporabnih lastnosti, ki vam bodo olajšale delo. Mednje zagotovo sodijo programska oprema za videokonference, spletna srečanja ter aplikacije za skupinsko sporočanje in upravljanje razprav.

Prav tako je zelo uporabna programska oprema, ki omogoča enostavno preklapljanje med različnimi zasloni. Kot smo že omenili, lahko to sodelavcem na različnih lokacijah prihrani čas, podjetju pa denar, ki bi ga sicer izplačevalo za potne stroške. Slike, besedila, risbe in pogovor na oddaljenih lokacijah so zagotovo lastnosti, ki štejejo.

Večopravilnost

Danes se večina za prenos datotek zaradi varnosti izogiba USB ključkom. Vse bolj se odločajo za prenos preko programske opreme, ki je aktivna v omrežju in zavarovana pred nepooblaščenimi dostopi in zlonamerneži.

Prav tako večopravilnost omogoča brezžično pretakanje vsebine iz kateregakoli prenosnega računalnika ali mobilne naprave.

Cena

Konec koncev je pomemben dejavnik cena. Včasih so potrebne tudi večje investicije, ki se obrestujejo šele na dolgi rok. Veliko pa šteje tudi izkušnja, ki popolnoma spremeni predavanje ali sejo. Kakovostno predavanje ali predstavitev ter hitrejše in bolj učinkovito reševanje projektov mora imeti prednost pred ceno. Slabša prodaja ali neuspeh pri določenem projektu sta lahko tudi posledica neproduktivnega sodelovanja. Zagotovo ne pomeni nič dobrega, če se podjetje tega zave prepozno. Podobno je pri podajanju snovi učencem, ki si pri zanimivem interaktivnem predavanju zagotovo zapomnijo več kot, če je to suhoparno.

Več o interaktivnih zaslonih najdete na spletni strani www.teksel.si, kjer boste zagotovo našli pravega za svoje potrebe. V primeru, da bi se radi dogovorili za predstavitev interaktivnih zaslonov na dotik v podjetju TEKSEL d.o.o., lahko pokličete na telefonsko številko 01 620 77 25. V dveh demo prostorih imajo razstavljenih več različnih interaktivnih zaslonov vseh dimenzij in tehnologij. Z veseljem Vas bodo sprejeli in predstavili najbolj ustrezen in stroškovno učinkovit zaslon za Vaše potrebe. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več

NIMBIS d.o.o, Max.si

Čučkova ulica 5, 2250 Ptuj, Tel: 05 905 01 88
Razlogov za posodobitev IT infrastrukture je veliko. S posodobitvijo lahko postanete bolj agilni in prilagodljivi, hkrati pa prihranite denar, tako kratkoročni kot dolgoročni. Če ... Več

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več