Triki in nasveti
07.03.2018 20:00

Deli z drugimi:

Share

Z Googlom do nove glasbene revolucije

S pomočjo Googla ustvarite svoj glasbeni komad
S pomočjo Googla ustvarite svoj glasbeni komad

Google predstavlja nov eksperiment, pri katerem se lahko vsakdo preizkusi v vlogi glasbenika. Zagotavljajo, da je pisanje glasbe lahko tudi zabavno in enostavno za vsakogar. Vsakdo uporablja priljubljeno storitev Google, za vsakodnevno brskanje po spletu. Tudi več milijonov poizvedovalnih zahtev je obdelanih vsako sekundo s pomočjo Googla.

Večina spletnih uporabnikov, pa uporablja tudi Googlov nadvse popularen spletni brskalnik, Google Chrome. Ta ima namreč več uporabnikov, kot vsi ostali skupaj in je vodilni na tem področju; predvsem zaradi hitrosti in enostavne uporabe, kot tudi varnosti.

Če ste pa kdaj brskali po spletu, kaj vse ta brskalnik zmore, ste tudi verjetno naleteli na t.i. eksperimente oziroma “Chrome Experiments“.

Tako je Google predstavil tudi svojo novo “iznajdbo”, katero je poimenoval kar Song Maker. Verjamejo, da tudi če niste virtuoz v pisanju glasbe, boste z lahkoto nekaj naredili, kar bo na koncu tudi za poslušati.

Preprosto obiščemo spletno stran -> https://g.co/songmaker, ter začnemo ustvariti svojo glasbo, preprosto kot bi risali sliko.

Za tiste, ki ste malo bolj vešči in se spoznate na glasbo, omogočajo tudi, da sami prilagajate tempo, višino, oktave.

Eksperiment omogoča tudi, da če niste zadovoljni s pestro izbiro inštrumentov, lahko posnamete tudi svoj glas ali svoj instrument in ga dodate.

Ko ste končali, samo pritisnite na gumb “Save” oziroma “Shrani”. Tako boste takoj pridobili povezavo, katero lahko delite tudi med prijatelji, da tudi oni slišijo, kaj ste ustvarili. Na žalost, pa za sedaj storitev še ne omogoča, da bi glasbo shranili kot datoteko na računalnik.


Prijavi napako v članku