Računalništvo, telefonija
11.10.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

YouVersion na voljo v slovenskem jeziku z novimi prevodi

YouVersion na voljo v slovenskem jeziku z novimi prevodi
YouVersion na voljo v slovenskem jeziku z novimi prevodi

Svetopisemska družba Slovenije je v teh dneh dala na voljo največjo in najbolj razširjeno aplikacijo za branje Svetega pisma na svetu – YouVersion, ki ima več kot 390 milijonov uporabnikov, v njej pa je na voljo več kot 1900 različnih prevodov Svetega pisma v več kot 1300 jezikih.

V aplikaciji je bilo sicer že do sedaj možno brati nekaj slovenskih prevodov Biblije, novost pa je celoten vmesnik v slovenskem jeziku, ki so se mu pridružili še bralni načrti ter brezplačen prenos celotnega Slovenskega standardnega prevoda in prevod Nove zaveze v sodobnem jeziku – Življenje z Jezusom.

V aplikaciji lahko berete in primerjate vrstice iz različnih prevodov in spoznavate, kako vsak na svoj način izraža določeno sporočilo, lahko označujete odlomke, ki so vam zanimivi, si ob njihovem branju delate zapiske, ustvarjate umetniške fotografije s svetopisemskimi vrsticami in jih delite s prijatelji znotraj aplikacije, na družbenih omrežjih, preko e-pošte itd.

Svetopisemska družba Slovenije že dela na nadaljnjem razvoju aplikacije in njenih vsebin, ki bodo sporočilo Biblije še bolj približale slovensko govorečim uporabnikom doma in po svetu. Nadaljevali bodo s prevajanjem več kot 2000 bralnih načrtov in seznamov ter dodajanjem videov, ki Biblijo “odklepajo”, njeno sporočilo pa približujejo tudi tistim, ki jim je malo manj domače ali pa se z njim srečujejo prvič. Preko teh vsebin lahko uporabniki preučujejo določene biblijske teme, ki se pojavljajo skozi celotno knjigo ali raziskujejo vsebino posameznih knjig, kot so Evangeliji, Psalmi, preroki itd.

Z neusahljivim in večnim dobrim sporočilom, ki ga ima Biblija, bodo tako poskušali ponuditi premislek tudi o mnogih vprašanjih in dilemah današnje družbe. Veliko zanimanje za biblijsko sporočilo po vsem svetu kaže, da je ta “knjiga knjig” še vedno in še kako aktualna tudi za sodobnega človeka.

Aplikacijo si lahko naložite na http://bit.ly/svetopismoapp. Vse informacije in pomoč pri uporabi: www.svetopismo.si/YouVersion. Sodelovanje in donatorji: marko.ipavec@svetopismo.si


Prijavi napako v članku