Računalništvo, telefonija
17.10.2015 13:14

Deli z drugimi:

Share

Yahoo Mail brez dostopnega gesla!

Za prijavo v elektronski poštni predal Yahoo! Mail klasična gesla niso več potrebna!
Za prijavo v elektronski poštni predal Yahoo! Mail klasična gesla niso več potrebna!

Dostopna gesla so še vedno eden od najbolj pogosto uporabljenih načinov zaščite pred nepooblaščenim dostopom do spletnih storitev in dragocenih podatkov. Kljub temu večina uporabnikov še vedno ni preveč domiselna pri njihovem oblikovanju. Za nameček so celo tako enostavno ugotovljiva, da se spletnim kriminalcem ni treba pretirano truditi za pridobitev dostopa do žrtvinih spletnih storitev in dragocenih podatkov.

Zaradi številnih težav povezanih z gesli, so se pri podjetju Yahoo! odločili, da uporabnikom svoje storite oblačne elektronske pošte Mail ta preprosto izključijo. Gesla so bila zamenjana z naključnim naborom znakov, ki jih uporabnik prejme na mobilnik v obliki sporočila takoj, ko vtipka uporabniško ime. Novo možnost imenovano Key Account mora uporabnik aktivirati ročno, vsa potrebna navodila pa so na voljo na spletni povezavi bit.ly/Yahoo-Key-Account.

Če pa uporabnik izgubi mobilni telefon ali pa mu zmanjka baterije, lahko na srečo še vedno uporabi klasično geslo. V primeru težav ali vprašanj z nastavitvijo ali uporabo nadvse zanimive storitve podjetja Yahoo! vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku