Programska oprema
06.06.2013 07:10
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Yahoo kopira Google!

Yahoo je uporabnike svetovnega spleta prijetno presenetil z grafično in vsebinsko prenovo njegovega spletnega iskalnika, saj je ta sedaj na las podoben iskalniku Google. Yahoo »podobnost« utemeljuje z dejstvom, da je grafična oblika sedaj le skladnejša z domačo spletno stranjo Yahoo!.
Spletni iskalnik Yahoo postaja vse bolj podoben priljubljenemu iskalniku Google!
Spletni iskalnik Yahoo postaja vse bolj podoben priljubljenemu iskalniku Google!

Spletni gigant Yahoo je uporabnike svetovnega spleta prijetno presenetil z grafično in vsebinsko prenovo njegovega spletnega iskalnika. Medtem ko je barvna kombinacija ostala nespremenjena, so programerji iskalne povezave premaknili na levo stran spletne strani, navigacijski gumbi pa so svoje mesto našli na vrhu strani. Ker je spletni iskalnik Yahoo s prenovo pridobil več »iskalnega« prostora, je postal še prijaznejši do uporabnikov. Programerji so spletnemu iskalniku izboljšali tudi njegovo hitrost delovanja in kakovost oziroma točnost iskalnih zadetkov.

Medtem ko je peščica uporabnikov svetovnega spleta pozdravila prenovo spletnega iskalnika Yahoo, so številni kritiki opozorili, da je grafični prikaz iskalnih zadetkov sedaj na las podoben tistim, ki jih najdemo pri priljubljenem spletnem iskalniku Google. Medtem ko podjetje Yahoo »podobnost« utemeljuje z dejstvom, da je grafična oblika sedaj skladna z domačo spletno stranjo Yahoo!, je povsem jasno, da je pri prenovi novosti sodelovala tudi direktorica podjetja Yahoo Marissa Mayer, ki je bila pri podjetju Google zadolžena za razvoj spletnega iskalnika.

Podjetje Google se na prenovo spletnega iskalnika Yahoo zaenkrat še ni odzvalo, saj ta kljub temeljiti prenovi še vedno močno zaostaja za njihovim iskalnikom. To pa se utegne spremeniti že v nekaj mesecih, saj je podjetje Yahoo najavilo, da bodo njegovi programerji poskrbeli, da bo njihov spletni iskalnik kmalu postal še hitrejši in uporabnejši.


Prijavi napako v članku