Računalništvo, telefonija
23.03.2019 11:09

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi razkril 10 telefonov, ki bodo prejeli Android Pie. Je med njimi tudi vaš?

Posodobitev na novi Android Pie bo še dodatno izboljšal uporabnost pametnih mobilnih telefonov Xiaomi.
Posodobitev na novi Android Pie bo še dodatno izboljšal uporabnost pametnih mobilnih telefonov Xiaomi.

Če želite novo različico mobilnega operacijskega sistema Android takoj ko je ta uradno na voljo, so pametni mobilni telefoni Google Pixel najboljša izbira. Ostali proizvajalci pa pri izdajanju posodobitev ponavadi niso tako hitri. Na srečo so programerji pri podjetju Xiaomi pošteno zavihali rokave, saj so posodobitev na novi Android 9.0 Pie pripravili za kar 10 njihovih mobilnih telefonov.

Nadgradnjo na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie bodo najprej deležni pametni mobilni telefoni Xiaomi Redmi Note 5, Redmi S2 / Y2, saj je ta zanje že v zadnji poskusni fazi razvoja. Do konca junija bo novi Android prejelo še pet pametnih mobilnih telefonov podjetja Xiaomi, in sicer Mi Mix 2, Mi 6, Redmi 6A, Redmi 6 in Mi Note 3. Nadgradnja na novi Android 9.0 Pie bo na voljo še za tri dodatne pametne mobilne telefone Xiaomi, in sicer Mi 9 Explorer, Mi 6X in Redmi Note 6 Pro, a časovni okvir zanje zaenkrat še ni določen.

Skupaj s posodobitvijo na novi mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie bodo uporabniki omenjenih telefonov Xiaomi seveda prejeli še najnovejšo različico grafičnega vmesnika MIUI 10. Grafični vmesnik MIUI 10 bo uporabnikom prinesel številne prednosti in nove možnosti, kot tudi bolj tekoči in intuitivni grafični vmesnik v primerjavi z njegovimi predhodniki. Tu je na voljo še prenovljen način prikaza aplikacij kot tudi nov vmesnik za prikaz sporočil in za hiter dostop do nastavitev. Poleg tega novost prinaša boljšo podporo za zaslone z razmerjem stranic 18 proti 9 in 19 proti 9, različne načine za zajem fotografij ter hitrejše prenašanje in nameščanje mobilnih aplikacij. Skratka, z njim bodo uporabniki pametnih mobilnih telefonov Xiaomi nedvomno pridobili na uporabnosti, saj bo dobesedno »pomladilo« njihovo mobilno napravo.


Prijavi napako v članku