Telefoni
28.10.2012 12:40
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi pripravljen osvojiti trg mobilne telefonije

Mobilnik Xiaomi Phone 2 ima vse adute, da bo šel v prodajo kot za stavo!
Mobilnik Xiaomi Phone 2 ima vse adute, da bo šel v prodajo kot za stavo!

Supermobilnik Android za smešno nizko ceno bo konec oktobra pričel svojo zmagoslavno pot v deželi zmaja. Govorimo o pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Phone 2. Ta ni od muh, saj se po zmogljivosti lahko postavi po robu celo vrhunskim mobilnikom, kot je na primer Samsung Galaxy S3. V nekaterih pogledih je novost podjetja Xiaomi celo boljši.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Phone 2 je občudovanja vreden. Za prikazovanje slik uporablja Sharpov 4,3-palčni oziroma 10,9-centimetrski IPS zaslon ločljivosti 720p. Novincu bo le stežka zmanjkalo računske moči, saj za preračunavanje podatkov skrbi 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 frekvence 1,5 GHz. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete 2 GB. Na vgrajeni pomnilnik lahko shranimo 16 oziroma 32 GB podatkov.

Na pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Phone 2 je nameščen prirejen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean. Ta poleg klasičnih funkcionalnosti ponuja še večjo varnost, program za iskanje izgubljenega mobilnika ter 5 GB brezplačnega oblačnega prostora. Za zagotavljanje dolge avtonomije delovanja skrbi 2000 mAh baterija. Uporabnikom bo na boljo tudi zmogljivejša, 3000 mAh baterija.

Maloprodajne cene supermobilnika Android so naravnost »smešne«. Za 16-GB različico bo potrebno odšteti zgolj preračunanih 248 evrov, za 32-GB pa 285 evrov. Podjetje Xiaomi bo v začetku novembra ponudilo v prodajo 50 tisoč enot novincev. V sredini novembra jih bo na voljo še dodanih 250 tisoč. Najlepše pri tem je, da bo mobilnike Xiaomi Phone 2 mogoče kupiti tudi preko eBaya. Mogoče pa bodo dobavljivi celo v deželi na sončni strani Alp.


Prijavi napako v članku