Računalništvo, telefonija
20.12.2018 11:16

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi kmalu s prvim telefonom Android Go

Xiaomi Redmi Go bo na evropskem trgu mogoče kupiti že za zgolj 100 evrov.
Xiaomi Redmi Go bo na evropskem trgu mogoče kupiti že za zgolj 100 evrov.

Googlov mobilni operacijski sistem Android Go v zadnjem času postaja vse bolj zanimiv tudi za vodilne proizvajalce pametnih mobilnih telefonov, saj omogoča pripravo zanimivih izdelkov, ki niso predragi, a so še vedno uporabni. Ta mobilna platforma je namenjena cenejšim mobilnim napravam, ki razpolagajo z vsaj 512 megabajti ali enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Kljub temu pa je ta različica mobilnega operacijskega sistema Android opremljena z grafično precej bolj všečnimi storitvami in programi, kot so Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome in Files Go. Te aplikacije ob namestitvi zasedejo zgolj polovico prostora v primerjavi s klasičnimi aplikacijami in so za okoli 15 odstotkov hitrejše.

Zaradi prednosti, ki jih nudi mobilni operacijski sistem Android Go, ne preseneča, da so se zanj ogreli tudi pri podjetju Xiaomi. Ti na podlagi mobilnega operacijskega sistema Android Go pripravljajo mobilni telefon s prodajno oznako Redmi Go, ki bo v osnovi temeljil na nekoliko prirejenem operacijskem sistemu Android 9.0 Pie. Iz trenutno objavljenih podatkov je znano, da bo novost opremljena z največ enim gigabajtom sistemskega pomnilnika ter zaslonom s 15-centiemtrsko oziroma 5,9-palčno diagonalo in razmerjem stranic 18 proti 9. Tu bom našli še podporo za dve telefonski kartici SIM ter brezžični povezavi Wi-Fi (2,4 GHz) in Bluetooth (4,2).

Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Go z mobilno platformo Android Go se bo na prodajnih policah trgovin pojavil v teku prvega četrtletja naslednjega leta. Zanj naj bi bilo treba v Združenih državah Amerike odšteti zgolj okoli preračunanih 88 evrov, kar pomeni, da njegova maloprodajna cena na evropskem trgu ne bi smela biti višja od 100 evrov.


Prijavi napako v članku