Računalništvo, telefonija
24.07.2019 06:06

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp končno na voljo za KaiOS!

WhatsApp je odslej na voljo tudi za mobilni operacijski sistem KaiOS.
WhatsApp je odslej na voljo tudi za mobilni operacijski sistem KaiOS.

Vsem nam nekoliko manj poznani mobilni operacijski sistem Kai OS vse bolj prihaja v ospredje, čeprav gre za nekoliko neobičajen sistem. Novost namreč temelji na osnovi mobilnem operacijskem sistemu Firefox OS oziroma na »kopiji«, ki jo je po ukinitvi programa s strani organizacije Mozilla izdelalo podjetje KaiOS Technologies. Operacijski sistem KaiOS je vsestransko uporaben, saj ga je mogoče uporabiti v navezi s sodobnimi telefoni, ki še vedno uporabljajo klasične tipkovnice, in to brez potrebe, da bi se odrekli naprednim možnostim sodobnih telefonov.

Neobičajen mobilni operacijski sistem KaiOS je trenutno nameščen na več kot 100 milijonih mobilnih naprav širom sveta, kar kaže na to, da gre za uporaben sistem, ki uporabnikom nudi tisto, kar dejansko potrebujejo. Na to kaže tudi nedavno odločitev podjetja Facebook, da zanj pripravi posebno različico aplikacije za dostop do družbenega omrežja WhatsApp. Novost bo delovala na vseh telefonih KaiOS, ki razpolagajo z vsaj 256 megabajti sistemskega pomnilnika.

WhatsApp za mobilni operacijski sistem KaiOS je že na voljo za prenos povsod po svetu. Aplikacija je na voljo za brezplačen prenos v okviru spletne trgovine KaiStore.


Prijavi napako v članku