Računalništvo, telefonija
24.09.2011 08:13

Deli z drugimi:

Share

Vse potrebno v eni napravi

Namenska naprava ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance združuje vse potrebno za omogočanje različnih načinov avtentikacije zaposlenih.
Namenska naprave ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance poleg ostalih načinov avtentikacije zaposlenih podpira predvsem različne sisteme enkratnih gesel.
Namenska naprave ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance poleg ostalih načinov avtentikacije zaposlenih podpira predvsem različne sisteme enkratnih gesel.

Enega najbolj učinkovitih in zaposlenim ter podjetju prijaznega načina upravljanja zaščite dostopa do virov podjetja znotraj samega podjetja in prek interneta predstavlja uporaba namenske varnostne naprave ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance. Vse potrebno se nahaja v eni zmogljivi napravi. Preprosta namestitev in upravljanje zagotavlja uvedbo avtentikacije zaposlenih v najkrajšem možnem času.

Različni načini avtentikacije

Namenska naprave ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance poleg ostalih načinov avtentikacije zaposlenih podpira predvsem različne sisteme enkratnih gesel. Enkratno geslo je naključno ustvarjeno in vsakič drugačno. Ni ga mogoče predvideti vnaprej niti ugotoviti s poskušanjem v omejenem času njegove veljavnosti. Morebitni »prisluškovalci« si s prestreženim geslom torej ne morejo pomagati, saj prestreženega enkratnega gesla po uspešni prijavi za prijavo ni več mogoče ponovno uporabiti. Za novo prijavo je treba ustvariti novo geslo.

Pri sistemu enkratnih gesel z namensko napravo ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance lahko zaposleni izbira, na kakšen način bo uporabljal oziroma ustvarjal enkratna gesla. Lahko uporablja posebno napravo, generator enkratnih gesel, s katerim ustvari enkratno geslo, ali pa uporablja tudi kar svoj mobilni telefon, na katerega prejme enkratno geslo na zahtevo prek kratkega sporočila SMS. Generatorji enkratnih gesel so lahko zelo preproste naprave, npr. v izvedbi z enovrstičnim zaslonom LCD in samo z enim gumbom za ustvarjanje enkratnega gesla, lahko pa so dvovrstične in dodatno zavarovane s tipkovnico za vnos kode PIN – take izgledajo kot mini kalkulatorji. Obstajajo pa tudi v obliki kreditne kartice z vgrajenim izjemno tankim zaslonom LCD (DisplayCard), ali pametni ključi USB z vgrajenim zaslonom LCD (ActivKey Display USB), ter tudi programski ali »mehki« generatorji enkratnih gesel, t. i. Soft Tokens, ki so kot programska oprema za mobilne naprave še posebej in vedno bolj popularni pri uporabnikih teh naprav.

Namenska naprava 4TRESS Appliance

Zmogljiva in sodobna namenska varnostna naprava ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance je idealna rešitev za preprosto in hitro uvedbo zaščite dostopa zaposlenih z različnimi načini avtentikacije. Ima vse, kar je potrebno za učinkovito zagotavljanje varnosti skladno z varnostnimi smernicami in priporočili (tudi audit logging ipd.). Zaradi svoje »samozadostnosti«, oblike ter vnaprej nastavljenih do malenkosti opredeljenih scenarijev in politik uporabe drastično skrajša čas namestitve ter vnosa in nastavitve uporabnikov. Omogoča preprosto povezavo z okoljem (Active Directory, LDAP ipd.) ter podpira vse danes razpoložljive načine avtentikacije in poti oz. avtentikacije uporabnikov (sinhrono enkratno geslo, enkratno geslo izziv-odgovor, enkratno geslo OATH HOTP, TOTP, OCRA, digitalna potrdila X.509, statično geslo, vprašanje/odgovor, enkratno geslo prek SMS ali elektronske pošte, DeviceID ipd.). Po želji je v namensko napravo lahko vgrajen tudi strojni varnostni modul (HSM).

ActivIdentity 4TRESS Authentication Appliance podpira najmanj sledeče:

  • prijava na strežnik ali delovno postajo znotraj organizacije,
  • oddaljena prijava na strežnik ali delovno postajo v organizaciji (RDP, Citrix),
  • dostop zaposlenih do elektronske pošte prek npr. MS Outlook Web Access (OWA),
  • vzpostavljanje oddaljenih povezav z omrežjem organizacije prek navideznih zasebnih omrežij (VPN),
  • varna prijava v spletne elektronske storitve,
  • varna prijava v aplikacije v oblaku ipd.

Vas zanima več? Hitro na http://crea-sec.si/Oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več